Kepler62 gezegenindeki çocukların maceraları devam ediyor

Temmuz 14, 2021

Kepler62 gezegenindeki çocukların maceraları devam ediyor

Timo Parvela ve Bjørn Sortland’ın yazdığı, Pasi Pitkänen’in çizdiği “Kepler62” serisinin yeni kitabı “Ada”, 10 ve üzeri yaş grubu için Ebru Tüzel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Heyecan dolu bir uzay macerası: Kepler62! Serinin kitaplarını dönüşümlü olarak kaleme alan Finlandiyalı yazar Timo Parvela ve Norveçli yazar Bjørn Sortland’ın bu kolektif yaratımına önemli bir isim daha dâhil: Dünyada büyük ilgi uyandıran akıllı telefon uygulaması ve bilgisayar oyunu Angry Birds’ün illüstratör ekibinden Pasi Pitkänen serinin çizeri. Kepler62 serisinde ikinci sezonla macera hız kesmeden devam ediyor. İkinci sezonun ikinci kitabı Ada Can Çocuk raflarında!

Lisa’nın başını çektiği grup, Vallvik’in liderleri olması gerektiğine iyice ikna olmuştur. Bu da, Vallvik’in kızı Marie’nin babasının yokluğunda devreye girmesi demektir. Marie, diğerleri tarafından saygı ve hayranlıkla karşılanır ve bu ilgiden hoşlandığını şaşırarak fark eder.

Hiç istemediği halde babasına mı benzemektedir? Babasının gezegenin geleceği için bir tehdit oluşturduğunu düşünen Marie, onu durdurmanın kendi sorumluluğu olduğuna inanır ve  karşılaşacağı tüm tehlikelere rağmen onunla yüzleşmeye karar verir. Peki Marie’yi neler beklemektedir?

Norveç ve Finlandiya’nın çok sevilen yazarları Bjørn Sortland ve Timo Parvela’dan nefes kesen bir uzay macerası: Kepler62. 

İkinci sezon “Kepler62 Yeni Dünya”nın ikinci kitabı Ada ile maceraya siz de ortak olun!

Denize bakıyorum, çok uzaklarda bir ada var, Dünya’da gördüğüm adalara hiç benzemiyor. Hava açık olmasına rağmen ada gri bir pusun içinde kayboluyor. Kayalıklı yapısıyla uzaklarda bir şatoyu andırıyor. Oraya gitmek istiyorum. Belki insanlardan ayrı, biraz huzur bulurum orada. Bulur muyum? Çocuklardan bazılarının oraya gittiği söyleniyor ama kimin gittiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Bazıları Vallvik’in klon çocuklar yaptığı ve kendisiyle beraber onların da ormanın içinde kayıplara karıştığı dedikodusunu yaydı. Ya da adaya gittiğini. İyi de nasıl gitsinler? O kadar uzağa yüzemezler ki.
 
İnsanlar yalan söylüyor, hırsızlık yapıyor. Birbirlerini yüzüstü bırakıyor. Öldürüyor.
 
İnsanları sevmeyi denedim, onlara güvenmeyi, onlarla yeniden arkadaş olmayı. Ama sonunda her şey sarpa sardı.

Björn Sortland
Çocuk ve gençlik kitapları alanlarında eserler veren ödüllü Norveçli yazarın kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Sortland kaleme aldığı ‘Moment of Honesty’ ile 2005 yılında  Almanya’nın en prestijli çocuk edebiyatı ödüllerinden Deutscher Jugendliteraturpreis’a değer görüldü. Björn Sortland’ın Sanat Serüvenleri dizisi dilimize de çevrildi.

Kepler62 Serisine Ait Kitaplar: Kepler62: Davetiye • Kepler62: Gerisayım • Kepler62: Öncüler • Kepler62: Sır • Kepler62: Yolculuk • Kepler62: Virüs • Kepler62 Yeni Dünya – İki Kabile • Kepler62 Yeni Dünya – Ada

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2021)

Yorum yapın