İlgi çekici bir etnografik çalışma

Temmuz 14, 2021

İlgi çekici bir etnografik çalışma

Serbülent Şengün’ün “Sesini Biraz Açabilir miyim?” adlı kitabı İletişim Yayınları etiketiyle 17 Temmuz’da yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Serbülent Şengün, çocukluğunu 1980’li yıllarda geçiren birçok yaşıtı gibi Amerika ve Sovyetler Birliği arasında iki kutba bölünmüş bir dünyada doğan, zamanla bu kutuplardan birinin ortadan kalkıp dünyanın “küreselleşmesine” tanık olan biri. Onu yaşıtlarından farklı kılan önemli bir özelliğiyse çocukluğundan lise döneminin sonuna kadar dört ülke, altı şehir, yedi okul değiştirmiş olması: Stockholm, Ankara, Tel-Aviv, İstanbul, Gümülcine, Nürnberg. Birbirinden farklı birçok kültürle ve yaşam biçimiyle hemhal olan Şengün, küreselleşme öncesindeki dünyanın hikâyesini dönemin saç modelleri, giyim kuşam modaları, film ve dizileri, kahramanları, popüler eşyaları, spor etkinlikleri ve esas olarak bir tür müzikal tanıklık üzerinden aktarıyor.

Sesini Biraz Açabilir miyim? sadece çocukluğun ve ergenliğin renkli, neşeli, yer yer hüzünlü dünyasını aktarmakla kalmıyor okuru keyifli bir dünya tarihi yolculuğuna da davet ediyor.

Üstelik karekodlar sayesinde, kitabı okurken dinleyebileceğiniz zengin bir müzikli yolculuk eşliğinde… 

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Serbülent Şengün

1974’te Ankara’da doğdu. Babasının görevi nedeniyle dört ülkedeki beş şehirde yedi farklı okulda okudu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Finans, dış ticaret, spor ve hukuk sektörlerinde çalıştı. Çeşitli dergilerde spor ve spor ekonomisi üzerine makaleleri yayımlandı. Piknikte Dömivole (İletişim Yayınları, 2007) isimli derlemede bir makalesiyle yer aldı. Evli ve bir kız çocuğu babası.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2021)

Yorum yapın