Kendi gerçeğimize ulaşmak | Deniz Ada

Ağustos 23, 2022

Kendi gerçeğimize ulaşmak | Deniz Ada

Şebnem Akbulut’un “Pavitra” adlı kitabı Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Yoga ile 2001 yılında tanışan Şebnem Akbulut’un yogaya olan merakı ve tutkusu, ona birçok yolun kapısını açtı. 20’li yaşlarının başında başlayan kendini bulma ve tanıma yolculuğunu, deneyimsel olarak yaşamaya karar verip onu çağıran bir dolu yolculuk daha yaşadı. Bu yolculuklarında kimi zaman karşılattığı ve tanıştığı insanlar, kimi zaman içsel diyalogları, onun kendi gerçeğine ve özüne ayna tuttu. Bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra attığı her adımda yaşam amacını sorgulamaya başladı. Hikâyesi de bundan sonra şekillenerek  “Pavitra”nın doğmasını sağladı.

Bodrum, Hindistan, Nepal, Konya ve Los Angeles gibi farklı yaşamlarla buluştuğunda, aslında kendi içinde bir tarafını daha keşfetti. Yollar vasıtasıyla olan bu içsel yolculuğu, geçmişe ve çocukluğuna merhem olurken, özünü keşfetmesine vesile oldu. Tüm farkındalıkları ve keşifleri boyunca içindeki ses “Pavitra” ona rehberlik etti.

Daha 15 yaşlarında başlayan edebiyat ve şiir merakı, onun şiir ve kısa öyküler yazmasını sağladı. Tüm yolculuklarında yaşadığı içsel deneyimleri kaleme aldı. 40’lı yaşlarına geldiğinde farkındalıklarını ve deneysel yaşadığı anıları bir kitap olarak paylaşmaya karar verdi. 

Pavitra’yı yüreğinin sesini dinlemek, içinde yanıp tutuşan yaşam arzusu ile buluşmak isteyen herkese ilham olmak için yazdı. Ortak birçok hikâyenin dili olmayı, acılara merhem, tutkulara ateş olmayı niyet ettiği bu kitabını tüm samimiyetiyle kaleme alan Şebnem Akbulut; kendi acılarını, farkındalıklarını, yaslarını, aşklarını, aydınlanmalarını bütünün faydasına adadı. 

Bodrum’dan başlayıp 7 ayrı duraktan oluşan Pavitra, Şebnem Akbulut’un yaşamında 7 dönüşüme vesile oldu. Bangalore, Varanasi, Dhramsala, Auroville, Konya, Katmandu ve Los Angeles yolculuklarının ardından her yolculuğun sonunda demlendiği İstanbul’da, içsel sorgulamaları ve farkındalıkları okuyucu da içine alarak dönüşüme vesile oluyor. 

Yazar kitabının verdiği mesajı şöyle özetliyor:

“Yaşam zıtlıkların üzerine kurulmuştur. Siyah-beyaz, doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü…Pavitra, tüm bu zıtlıkların ötesinde olandır. İlahi bir pencereden bakan, zıtlıkları, aynı iki kuşun kanadı gibi aynı bedende birleştiren ancak bu şekilde uçabileceğine inanandır. Yaşamı anlamak için zıtlıklar illüzyonundan sıyrılmak, Pavitra’nın kanatlarıyla uçmak gerekir. O zaman her şeyin olabileceğini, “bir”in tüm zıtlıkları doğurabileceğini ve tüm zıtlıkların “bir”de bütünlenebileceğini anlarsın.

Bu yollar belki sadece insan olmayı keşfetmek için yüründü, belki geçmiş ve geleceği şifalandırmak, belki kendi gerçeğimize ulaşmak. Cevabı içinizde dem bulacak bu hikâyede, Pavitra’da saklı…”

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2022)

Yorum yapın