Keçi’nin yeni sayısı KIŞ 2021 yayında

Aralık 28, 2021

Keçi’nin yeni sayısı KIŞ 2021 yayında

Keçi edebiyat dergisinin KIŞ 2021 sayısı yayıncılık konferansı dosyasıyla yayımlandı.

Yayıncılığımızın tüm paydaşlarını buluşturan, kitaplara ve edebiyata emek verenleri bir araya getiren yıllık yayıncılık konferansı 11. Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün arşiv niteliğindeki içeriği, Keçi’nin KIŞ 2021 dosyasında, keciedebiyat.com adresinde ücretsiz olarak yayında.
 
Uluslarası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Bodour Al Qasimi‘nin yanı sıra yayıncılık ve kültür sanat dünyasının deneyimli isimleri Kenan Kocatürk, Zeynep Oral, Mine Soysal, Semih Sökmen, Müren Beykan, Banu Ünal; yayıncılığa yaratıcı emek veren Mehmet Erkurt, Merve Sevtap Ilgın, Volkan Akmeşe gibi genç isimler; iklim direnci uzmanı Naz Beykan ve ülkemizin en önemli finans danışmanlarından Erdal Kesrelioğlu birbirinden özgün içerikleriyle Keçi 16’da…
 
Keçi’nin yeni dosyasında; yayıncılık sektörünün dünyada ve Türkiye’deki gündeminde yer alan, sansürden yayıncılık ilkelerine, iklim krizinden kültürel çeşitliliğe, finansal öngörülerden ticaret savaşlarına kadar pek çok önemli konu başlığı, alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alınıyor.
 
Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı, editör, kütüphaneci ve eğitimciler tarafından ilgiyle izleniyor.
 
Keçi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Sansür, şiddet ve pandemi koşulları gibi zor konuların içinden geçen Keçi, 13 Kasım 2021’de gerçekleşen yıllık yayıncılık konferansından süzülen tüm içeriği KIŞ 2021 dosyasında takdim ediyor. ‘İnadına edebiyat’ mottosuyla kitap dünyasının ortak konuları için engin bir bellek sunuyor. Mevcut koşulları, sektörün alışkanlıklarını ve iş yapma biçimini, kültür sanat âlemini kuşatan duvarları, yeni gelişmeleri başlıklarına taşıyarak, tartışarak, paylaşarak… Sokrates’in ‘Sorgulanmamış hayatı yaşamayınız,’ nasihatinin izinde yürüyerek, sorgulayarak…”

edebiyathaber.net (28 Aralık 2021)

Yorum yapın