Kemal Özer Şiir Ödülü yarışması için başvurular başladı

Şubat 1, 2021

Kemal Özer Şiir Ödülü yarışması için başvurular başladı

2009 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden toplumcu gerçekçi şiirin ustası Şair Kemal Özer Şiir Ödülü yarışması için başvurular başladı. 

Şair Özer’e ve şiirine saygı adına, Özer ailesi ve Klaros Yayınları tarafından düzenlenen yarışmadan dosya ve kitap dalında ödül verilecek.

Kitap dalında birinci olacak şaire para ödülü verilecek olan yarışmada, dosya dalında birinci ve ikinci olan şairlerin dosyaları da Klaros Yayınları tarafından kitaplaştırılacak. Yarışmada ayrıca “Şiir Emek Ödülü” sahibine plaket verilecek.

Yarışmanın seçici kurulunda Veysel Çolak, Yusuf Alper, Lokman Kurucu, Volkan Hacıoğlu ve şairin ailesi adına Simge Özer yer alıyor. Son katılım tarihi 30 Nisan 2021 olan yarışmanın şartnamesine Klaros Yayınları sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kemal Özer hakkında 

1935’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim gördü.

Öğrenim yıllarında arkadaşlarıyla ”a” dergisini çıkardı. Cumhuriyet gazetesinde, Karacan Yayınları’nda çalıştı.

Kitapçılık ve yayıncılık yaptığı 1965-1970 yılları arasında, şiir ve sinema alanında kitapların yanı sıra Şiir Sanatı dergisini yayınladı.

Arkadaşlarıyla 1972’de yeniden yayınladıkları ”Yeni a” dergisinin kurucu ve yazarları arasında yer aldı. Varlık dergisinin yönetmenliğini üstlendi.

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın ikinci başkanlık görevinde bulundu. Kurduğu Yordam Yayınevi’nde kitaplarını yayınlamayı 1989’dan beri sürdürüyordu.

1995’te basılan ”Oğulları Öldürülen Analar” ile kayıp annelerinin sesine aracılık etti.  Yapıtları arısında; Gül Yordamı (1959), Ölü Bir Yaz (1960), Tutsak Kan (1963), Kavganın Yüreği (1973), Yaşadığımız Günlerin Şiirleri (1974), XX. Yüzyıldan Duvar Kabartmaları 1-2 (2000) ve Temmuz İçin Yaralı Semah-Yangın Şiirleri bulunuyor. (RT)

Kaynak: Bianet (1 Şubat 2021)

Yorum yapın