“Kehanetin” sırrı çözülmeye başlıyor! | Burak Soyer

Nisan 24, 2023

“Kehanetin” sırrı çözülmeye başlıyor! | Burak Soyer

Sibel K. Uslu’nun yazdığı “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto”, büyülü ve fantastik dünyası, son sayfasına kadar düşmeyen temposu ve gizemiyle, okuru son sayfasına kadar merak içinde bırakıyor. 

“Yada Taşı’nı çalınca, Ortoköy hastalanmaya başladı. Önce ağaçlar hastalandı. Gitgide daha az meyve vermeye başladılar. Bahar geldiği halde biberiyeler mora dönmedi. Birkaç yıl içinde hayvanların da değişmeye başladığını fark ettik. Keçiler yavrulamayı bıraktı, koyunlar sütten kesildi. İki ay önce de biz hastalandık. İlk başlarda tüm bunların Yada Taşı’nın yokluğundan olduğunu anlayamadık. Bulaşıcı bir mikrop sandık. Sonra Yada Taşı’nın yeri olan Kırca Dere’nin rengi yeşile dönünce araştırma yapmaya karar verdim. Nehrin daha önce taşın bulunduğu kısmında aynı hastalardaki gibi yeşil yılan şeklinde kabartılar oluştuğunu gördüm.” Sibel K. Uslu’nun Genç Destek etiketiyle yayınlanan “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto” kitabının ilk başta sadece Ortoköy’de başlayan daha sonra Cehennem’e de bulaşan bilinmez hastalığın şifası ve kadim meselesi işte bu Yada Taşı’nda gizli. Onu da bulacak tek bir kişi var. Her kim ki Yada Taşı’nı bulacak, o zaman yıllardır beklenen On Bir Kehanet de gerçekleşmiş olacak. “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto”, işte bunun hikâyesi… 

Suzan, henüz doğmadan önce kendini Cehennem’de buluyor. Rivayetlere göre Cehennem; “Korkunç canavarları doyurmak için insanlı köle olarak çalıştırdıkları, alevler içine kurulmuş bir yerdi. Canavarların yaptığı büyü yüzünden, kimse bunun farkında değildi ve bu yüzden asla kaçmaya çalışmıyorlardı.” Gözünü burada açan Suzan yıllarını annesinin masallarını dinleyerek, onun hayaliyle büyüyor. Suzan’a burada babasının arkadaşı Süleyman göz kulak oluyor. Süleyman da buraya arkadaşlarıyla girdiği bir iddiayı kaybettikten sonra yanlışlıkla gelmiş. Kitapçı Bekir ona sahip çıkmış, büyütmüş, kol kanat germiş. Bekir ölünce Süleyman kendine burada bir düzen kurmuş. Bir türlü de tekrar Ortoköy’e dönmeyi becerememiş. Bir gün aniden karşısında eski Şaman’ın kızı, yeni Şaman’ın kız kardeşi Kamahan belirip kendini tanıtınca Süleyman ona sahip çıkmış. Böylece ikisi ve Ortoköy’ün meşhur kehanetinin işaret fişeğinin çakmasından habersiz yaşamaya başlamış. Suzan on yaşına geldiğinde hem kendisi hem de annesi Kamahan, “bu tarafa” çoktan alışmış Ancak o gudubet hastalık “bu taraf”ta Süleyman’a ve annesine de bulaşınca, Süleyman ve Kamahan ona, tek kurtuluşun Yada Taşı’nda olduğundan bahsediyor ve Suzan onları iyileştirmek için ait olduğu Ortoköy’e gitmek için yola koyuluyor. Ve Suzan’ın macerası da böylece başlamış oluyor. 

Sibel K. Uslu, “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto”da tüm dünyada çok fazla meraklısı olan türdeşleriyle yan yana durabilecek fantastik ve büyülü bir atmosfer kuruyor. Okuru sıkmadan, tekrara düşmeden hız kesmeden temposunu ve gizemini koruyan kitap, Türk fantastik edebiyatı için de yepyeni bir kapı aralıyor.

edebiyathaber.net (24 Nisan 2023)

Yorum yapın