Sibel Kırcadere Uslu’dan heyecan dolu bir macera: Kehanetteki Çocuk 

Nisan 19, 2023

Sibel Kırcadere Uslu’dan heyecan dolu bir macera: Kehanetteki Çocuk 

Sibel Kırcadere Uslu’nun “Kehanetteki Çocuk / Suzan Orto” adlı romanı Genç Destek etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sibel Kırcadere Uslu’nun her satırında farklı bir gizem, her sayfasında farklı bir maceranın yer aldığı ve tüm görselleri yapay zekâ tarafından çizilen ilk kitabı ‘Kehanetteki Çocuk’ Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Kehanetin cesaretle buluştuğu tehlikeli bir macera!

“Dolunayın her yeri gün gibi aydınlattığı o gece, zaman aniden yavaşladı ve sonra tamamen durdu. Gökyüzündeki bütün yıldızlar pat diye söndü. İki baykuş, tünedikleri daldan aynı anda yere düştü. Ay ışığını gündüz sanmış birkaç karınca, yuvalarına dönmek için koştururlarken oldukları yerde donup kaldı. Aynı zamanda Delimeşe Parkı’ndaki yaşlı kayın ağacının kökleri fokurdamaya başladı. Toprağın içinden mor renkli baloncuklar yükseliyor, bazıları ağacın dallarına çarpıp patlıyordu. Baloncuklar gökyüzünde gözden kaybolurken, kör edici bir ışık patlaması oldu. Ama hiç ses çıkmadı…”

Suzan Orto’nun heyecan verici ve büyülü macerasına hazır mısınız? Sibel Kırcadere Uslu, akıcı ve sade dili ile Kehanettteki Çocuk’ta okurlarını masalsı bir evrene davet ediyor…

Yaşlı kayın ağacının köklerinden yükselen baloncuklar herkesin hikâyesini değiştiriyor. Doğmadan önce kendisini Cehennem’de bulan Suzan, annesinin masallarıyla büyürken hiç ummadığı bir anda masal zannettiği her şeyin gerçeğe dönüşmeye başladığını fark ediyor. Bilinmez bir hastalığın iki dünyaya buluşmasıyla Suzan ait olduğu yere, Ortoköy’e dönüyor. İşte hikâye tam da burada başlıyor; Suzan karşılaşacağı tehlikelere ve bulmayı umduğu kayıplarıyla yüzleşmeye hazır mı? Ya da yıllardır beklenen On Bir Kehaneti sonunda gerçekleşecek mi?

“Yıllar geçtikçe Suzan büyüyor, Kamahan da ‘bu tarafa’ daha çok alışıyordu. Dedelerin, başta saçma gelen hikâyelerine de zaman geçtikçe daha çok hak veriyordu. Burada canavarlar yoktu ama insanlar yaşayabilmek için köle gibi çalışmak zorundaydılar. Görünen alevler yoktu belki ama bazen her şey o kadar zorlaşıyordu ki sıkıntıdan içinin bir nevi yandığı hissediliyordu. Üstelik karşılaştığı bazı insanlar, canavardan bile korkunçtu.”

Hem kapak çizimi hem de iç sayfa görselleri yapay zekâ tarafından çizilen Kehanetteki Çocuk‘un her satırında farklı bir gizem, her sayfasında farklı bir macera sizleri bekliyor!

Yazar hakkında;

Sibel Kırcadere Uslu, 1979 yılında Bursa’da doğdu. Henüz ilkokul yıllarında hikâyeler yazmaya başlayan yazar, lise ve üniversite yıllarında şiir yazmaya ağırlık verdi. Üniversite sonrası tekstil firmalarının ihracat bölümlerinde çalışma hayatına başladı. Anne olunca çalışmaya üç yıl ara verdi, sonrasında kendi firmasında çalışma hayatına devam etti. 2017 yılında anneliğe sıkıştırdığı çalışma hayatını bilerek ve isteyerek son verdi ve yazma eylemine profesyonel olarak devam etme kararı aldı.  

Bugüne kadar hikâye, masal, şiir gibi farklı türde çalışmalar gerçekleştiren Sibel Kırcadere Uslu yazma kelimelerinin gücüne inanarak çalışmaya devam ediyor. 2023 yılında yayımlanan Kehanetteki Çocuk yazarın ilk kitabı. Yazar, kış ve ilkbahar aylarında, kızları ve köpekleriyle birlikte doğduğu ve büyüdüğü şehir Bursa’da, yaz ve sonbaharda ise Ege denizinde yaşamaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (19 Nisan 2023) 

Yorum yapın