Fırat Devecioğlu ile “Schopenhauer Tedavisi” atölyesi 26 Nisan’da fiziksel ve çevrimiçi ortamda

Nisan 24, 2023

Fırat Devecioğlu ile “Schopenhauer Tedavisi” atölyesi 26 Nisan’da fiziksel ve çevrimiçi ortamda

Fırat Devecioğlu ile “Schopenhauer Tedavisi” başlıklı atölyesi 26 Nisan akşamı saat 20.30’da yapılacak. 

Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü adlı kitabı geçtiğimiz günlerde 5. baskısını yapan Fırat Devecioğlu’nun düzenlediği atölye, katılımcılarını yaşama, insan doğasına ve ilişkilere düşünce tarihine yön veren filozof, yazar ve eğitmen Arthur Schopenhauer’un penceresinden bakmaya davet ediyor.

Şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlayan THINK House, düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunları, gösteriler, eğitim ve seminerlerden oluşan geniş bir program meraklılarıyla buluşturuyor.

“Schopenhauer Tedavisi” başlıklı psikofelsefe atölyesi, Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü adlı bir kitap da kaleme alan yazar, eğitmen ve kültür girişimcisi Fırat Devecioğlu tarafından düzenleniyor. Geçtiğimiz günlerde 5. baskısı yapılan Schopenhauer Felsefesi’nin İyileştirici Gücü, aynı zamanda Storytel’de sesli kitap olarak yerini aldı. 

Fırat Devecioğlu, “Schopenhauer Tedavisi” başlıklı psikofelsefe atölyesinde katılımcıları yakın tarihin en önemli filozoflarından olan, Nietzsche’nin ilk akıl hocası, Arthur Schopenhauer’un zengin düşünce dünyasında keşfe çıkarıyor. Irvin Yalom’un Schopenhauer Cure adlı kült eserinden esinlenerek oluşturulan atölye, Schopenhauer felsefesinin heyecan uyandırıcı, dünyaya yön veren düşüncelerine bir yolculuk sunuyor. Schopenhauer felsefesinin insanı iyileştiren yanına odaklanan atölye, büyük filozofun öğretilerinin, problemlerin aşılmasında kişilere nasıl yardımcı olabileceğini sorgularken varoluşsal sıkıntılara karşı öneriler de getiriyor. 

Atölye çalışması, düşünce dünyasını zenginleştirmek isteyen ya da hayat yolculuğunda yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyen bireyler için olduğu kadar çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri, içerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar, psikologlar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller için de yeni düşünce alanlarının kapılarını aralıyor.

26 Nisan 2023 Çarşamba akşamı 20.30-22.30 saatleri arasında THINK House’ta düzenlenecek Psikofelsefe Atölyesi: Fırat Devecioğlu ile Schopenhauer Tedavisi’ne hem fiziki hem de çevrimiçi ortamda katılım için biletler Biletix’ten temin edilebilir. 

Bilgi için: thinkhouseistanbul.com

instagram.com/thinkhouseistanbul

edebiyathaber.net (24 Nisan 2023)

Yorum yapın