Karıncalarla yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Kasım 20, 2015

Karıncalarla yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

KarincalarUlkesiKapakDHakan Bayhan’ın yazdığı, Zeynep Şimşek’in resimlediği Maceraperest Kerem’in Serüvenleri’nin devamı Karıncalar Ülkesine Yolculuk, Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Maceraperest Kerem’i, Bahçedeki İncir Ağacında karıncalarla kurduğu dostluğu hatırladınız mı? Macera devam ediyor, hem de yeni dostluklarla… Karıncalar Ülkesine Yolculuk kitabında, Kerem, Duru, Günce, Deniz ve Bahar yeni bir yolculuğa hazırlanıyor. Nereye mi? Tabii ki Karıncalar Ülkesi Kaninda’ya…

Onlara bu macerada, Bilge Karınca Yamida, tüm sakarlığıyla Peri Karınca Hulak, örümceklerle ilgili ezber bozan Ateşböceği Terbiyecisi örümcek Lili, arkadaş canlısı Minik Serçe Nino ve tabii ki Prenses Mari eşlik ediyor.

“Işığa yaklaştıkça bir şeyin onlara doğru hareket ettiğini fark ettiler. Gelen bir örümcekti yanında da üç ateş böceği vardı. Işıklar içinde gördüğü örümcekten korkan Bahar çığlık atarak hemen Kerem’in arkasına saklandı.”

Paylaşma, dostluk, merak ve doğa temalarını beş yaş üstü tüm çocuklarla buluşturan kitapta serüvenciler, “iyi” ile “kötü” arasında kalacak. “Bakmak” la “denemek” arasında bir seçim yapacak. Seçmek yetmez; emek gerekecek, dayanışma gerekecek. Ama… Ama bazen çarçabuk, bazen yıllar sonra: İyilik daima kazanır! Hele de çocukların okuduğu bir dünyada…

Ayrıca ilk baskısı tükenen Bahçedeki İncir Ağacı’nın 2. baskısı yapıldı.

Hakan Bayhan

1964 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1989 yılında gazetecilik mesleğine foto muhabir olarak başladı. Muhabirlik, Editörlük ve Görsel Yönetmenlik yaptı. Birçok gazete ve dergide müzik ve kitap yazıları yazarken diğer yandan çocuk edebiyatıyla ilgilenmeye başladı. İlk masal kitabı Bahçedeki İncir Ağacı 2013’te Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. Karıncalar Ülkesine Yolculuk, yazarın ikinci eseridir.

Zeynep Şimşek

1992 yılında İstanbul, Şişli’de doğdu. Sekiz yaşından beri çizim yapıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Almanya’da Burg-Giebichenstein Sanat Yüksek Okulu, Figüratif Heykel Bölümü’nde eğitim aldı. Son birkaç yıldır profesyonel illüstratör olarak çalışmaktadır. Halen Almanya’nın Halle şehrinde heykel ve illüstrasyonla ilgilenmeye devam etmektedir.

edebiyathaber.net (20 Kasım 2015)

Yorum yapın