Kadim bir semt ve çarpıcı bir aşk hikâyesi: “Ayazma Kahvesi Âşıkları”

Ağustos 11, 2022

Kadim bir semt ve çarpıcı bir aşk hikâyesi: “Ayazma Kahvesi Âşıkları”

Faruk Duman’ın “Ayazma Kahvesi Âşıkları” adlı romanı Kartal Belediyesi Kültür Sanat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kartal Belediyesi’nin kültür, sanat hizmeti olan bu değerli eser, Kartal’ın Yakacık mahallesi sınırları içerisinde, köklü bir yerleşim yeri olan Ayazma Kahvesi’nde geçen bir aşk hikâyesini, çarpıcı ve sürükleyici bir dille aktarıyor.

Yazar Faruk Duman, bu bölgede gezinmiş, buranın doğasına ve tarihi olgusuna hayranlık beslemiş, burada yaşanan ve edebiyat değeri bulunan insan ilişkilerini araştırarak bu eseri kaleme almıştır. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in, “Ayazma’nın Serin Esintisi Altında” başlıklı sunum yazısında dile getirmiş oldukları, eserin ve aşk öyküsünün geçtiği yerin anlamını daha çok kavramamıza yardımcı oluyor.

“Değerli okurlar; Kartalımızın her bir yeri tarihi özellikler taşıdığı gibi, yaşanmış nice anılara ve söylencelere de sahiptir. 

İstanbul’un bu şirin kıyı ilçesi, yaşanmış köklü insan ilişkileriyle, edebiyatımıza ve sanatımızın birçok türüne esin kaynağı olması açısından da önemli bir değere sahiptir. 

Günümüz edebiyatının usta kalemlerinden sevgili Faruk Duman’ın kaleme aldığı “Ayazma Kahvesi Âşıkları” adlı eseri, kartalımıza değer katan bir başka çalışma olması açısından son derece önemlidir. 

Yalın, akıcı, özgün ve güçlü betimlemeleriyle, aktardığı bir aşk hikâyesiyle, oldukça dikkat çekici ve ustalıklı bir çalışma olan bu eser, edebiyatımızın unutulmazları arasında da yerini alacaktır. (…)”

“Ayazma Kahvesi Âşıkları”, kaçırılmayacak ve unutulmayacak bir aşk hikâyesi olarak siz değerli okurlarını bekliyor. 

edebiyathaber.net (11 Ağustos 2022)

Yorum yapın