Joseph Campbell’den “Saf Mutluluk”

Mayıs 31, 2023

Joseph Campbell’den “Saf Mutluluk”

Joseph Campbell’in “Saf Mutluluk” adlı kitabı, Gamze Bulut çevirisiyle Doğan Novus tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mitolojinin temel işlevi insanın hayat yolculuğunda mutluluğa erişmesine yardımcı olmaktır. Campbell, Saf Mutluluk kitabında mitolojinin bu kişisel, psikolojik yanını inceliyor ve bireyin nasıl bir dönüşüm yaşayarak gelişebileceğinin ipuçlarını veriyor. 

Kendi patikanızı bulmaktan ve kendiniz olmaktan korkmayın.

“Yaşım ilerleyince bunları düşünür oldum. Varlığın ne olduğunu bilmiyorum. Bilincin ne olduğunu da bilmiyorum. Ama saf mutluluğun ne olduğunu biliyorum: şimdiki anda olmanın, kendiniz olmak için mutlaka yapmanız gereken neyse onu yapmanın verdiği yoğun duygu. Buna tutunabilirseniz, şimdiden aşkın olanın kıyısındasınız demektir. Paranız olmayabilir ama önemi yoktur.”

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Joseph Campbell,1904’te New York’ta doğdu. Çocukluğunda Kızılderililere duyduğu ilgi onu, dünyanın değişik çağlarına ait mitlerin karşılaştırmalı bilimine götürdü. Columbia Üniversitesi’nde ortaçağ edebiyatı üzerine lisans eğitimi aldı. Beş yıl Paris ve Münih’te ortaçağ Fransızcası ve Sanskritçe üzerine çalıştı. Kaliforniya’da John Steinbeck ve Ed Ricketts’la Canterbury School’da ve 1934’ten itibaren 38 yıl Sarah Lawrence Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kahramanın Sonsuz Yolculuğu, Mitolojinin Gücü, İlkel Mitoloji, Mitsel İmge, başlıca eserleri arasındadır. 1987 yılında hayata gözlerini yummuştur. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2023)

Yorum yapın