Prof. Dr. Burak Arzova büyük ekonomik krizin panoramasını betimliyor

Şubat 21, 2023

Prof. Dr. Burak Arzova büyük ekonomik krizin panoramasını betimliyor

Prof. Dr. Burak Arzova’nın İllüzyon Ekonomisi adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Can Yeleklerini Giyme Vakti

Ülkemizde kendine bir gelecek göremediği için umutsuzluğa kapılan ve başka bir ülkede yaşamak isteyen gençlerin sayısı özellikle son birkaç yıldır giderek artıyor. Fakat yine özellikle son birkaç yıldır ekonomimizde hiçbir aksaklık yokmuş ve her şey bir plan dâhilindeymiş gibi bir görüntü çiziliyor. Peki, bir yıl içinde 200’den fazla ekonomik düzenleme yapılmışken bu modele başarılı demek mümkün mü? Yaratılan bu illüzyonun içinde gerçeği nasıl görebiliriz?

Prof. Dr. Burak Arzova yeni kitabı İllüzyon Ekonomisi ile içinde yaşadığımız büyük ekonomik kriz ortamının panoramasını sunuyor. Bizlere başarı olarak sunulmaya çalışılan yanlış politikalara işaret ederken çözümü nerede aramamız gerektiğini de açıklayarak umutsuzluğa kapılmamaya teşvik ediyor.

Arka Kapak Yazısı:

Enflasyonu Üç Harfle Tarif Et: ZAM

Medya üzerinden bize anlatılan Türkiye sanki bir Norveç ya da Finlandiya… Yaşam koşullarımız o kadar iyi yani. Bir elimiz yağda bir elimiz balda. Geliştikçe de gelişiyoruz üstelik. Esen her rüzgâr bizden yana… Ancak çarşıya pazara çıktığımızda inanılmaz bir hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız. Savaş koşullarında görebileceğimiz bir hızla arttı enflasyon.

Aniden fakirleştik. Artan kiralar nedeniyle yıllardır yaşadığımız muhitleri terk etmek zorunda kaldık. Kendimizi bir anda ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya bulduk. Bize anlatılanlarla yaşadıklarımız arasındaki farklar çok büyük… Gerçekler bize sunulduğu gibi değil. Ben buna “illüzyon ekonomisi” adını veriyorum. Bu kitap illüzyon ekonomisinin nasıl işlediğini ortaya koyuyor ve bir dönemin de analizini yapıyor.

Profesör Dr. Arzova, ekonominin gerçek deneyimlerden koparılarak, bir gösteri olarak sunulmasının şifrelerini söküyor, illüzyonun şoven özelliklerini paranteze alarak, gerçekte olup biteni yeniden görünür kılıyor.”

– Yalın Alpay

Yazar Hakkında:

Prof. Dr. S. Burak ARZOVA, 18.Mart.1970 Tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlköğrenimini Acıbadem İlkbaliye İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini ise Saint-Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlamıştır. Prof. Dr. Arzova, 1990 yılında girdiği Marmara Üniversitesi’nden 1994 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı’ndan mezun olmuştur. 1994 Yılı araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatında, 2000 yılında doktor, 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2004 yılında ise Doçent unvanlarını almıştır. 2009 yılında Profesör olarak atanan Dr. Arzova, halen Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim üyesidir. 

Dr. S.Burak ARZOVA, TV’de salı akşamları ve perşembe sabahları ekonomi yorumculuğu yapmaktadır.

S.Burak Arzova, 2019-2020 Akademik Yılında Amerika Birleşik Devletleri New York şehrinde, Long Island Universitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

İyi derecede Fransızca, İngilizce ve başlangıç düzeyinde Yunanca bilmektedir.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2023)

Yorum yapın