Japonya’da ve dünyada büyük ses getiren bir roman

Şubat 7, 2023

Japonya’da ve dünyada büyük ses getiren bir roman

Mieko Kawakami’nin “Memeler ve Yumurtalar” adlı romanı, Ali Volkan Erdemir çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Otuz yaşındaki Natsuko, ablası Makiko ve kızı Midoriko… 

Bir yaz günü Makiko meme büyütme ameliyatı için Osaka’dan Tokyo’ya, yazar olmayı isteyen kardeşi Natsuko’ya gelir. Yanında ergen kızı Midoriko vardır. Büyüme sancıları çeken Midoriko kimseyle konuşmayıp yaşadıklarını günlüğüne yazmaktadır. Onun sessizliği her birini korkuları ve bastırdıkları duygularıyla yüzleşmeye iter. 

Sekiz yıl sonra, Natsuko kitabı yayımlanmış bir yazardır. Yalnız ve çocuksuz yaşlanmak konusu, kafasını sürekli kurcalar. Bir yandan yeni kitabını yazmaya uğraşırken diğer yandan anne olup olamayacağını tartar.

“Her okura yaşamının anlamını sorgulatan, sivri olduğu kadar büyüleyici bir roman. Roman kahramanı kesinlikle yaşıyor, sahiden nefes alıp veriyor.” – Haruki Murakami

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Mieko Kawakami, TIME’ın 2020’nin en iyi 10, New York Times’ın ise en iyi 100 kitabından biri seçilen, uluslararası çoksatan Memeler ve Yumurtalar romanının yazarıdır. Osaka’da doğan Kawakami, edebi çıkışını şair olarak 2006 yılında yaptı ve ilk romanı Watakushi ritsuin hā, mata wa sekai (My Ego, My Teeth, and the World) 2007’de yayımlandı. Şiirsel dili kadın bedeni, etik ve modern toplumun sorunlarına dair felsefi içgörülerle doludur. Eserleri birçok farklı dile çevrildi ve otuzdan fazla ülkede yayımlandı. Akutagawa Ödülü, Tanizaki Ödülü ve Murasaki Shikibu Ödülü de dahil olmak üzere Japonya’da çok sayıda prestijli edebiyat ödülünü kazandı. Tokyo’da yaşıyor. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (7 Şubat 2023)

Yorum yapın