İzafi Dergisi Vüs’at O. Bener dosyasıyla raflarda!

Mayıs 13, 2014

İzafi Dergisi Vüs’at O. Bener dosyasıyla raflarda!

13-3İzafi Dergisi’nin 13. sayısında “1950 Kuşağı”nın en önemli isimleri arasında gösterilen Vüs’at O.Bener dosyası hazırlandı.

Dosyaya, Hikâyelerinde dilin kerterizini alan yazar; Fadime Uslu, Benim saçlarım yumuşak; Şükrü Keleş, Vüs’at Bener’in Godot’yu Beklerken çiziktirdikleri üzerine; Nilay Kaya, Sıradışı bir huzursuzluk: Vüs’at O. Bener; Başak Baysallı, Alkışlarla geçmemeye devam ediyor hayat; Sibel Oral, Nereden tutarsan tut Bener’dir Bay Muannit; Mustafa Orman katkıda bulundular.

İzafi, dünya edebiyatının ve edebiyatımızın sürekli tartışadurduğu kadının yazıyla olan ilişkisinin başlangıcının ve zorluklarının irdelendiği Kadın ve Yazı üzerine mini bir dosyaya da yer verdi. Kadın ve Yazı dosyasına Yazan bir kadın olmak; Jale Sancak, Hikaye-haberler, haber-hikayeler; Pınar Öğünç, Mürekkebin ne renk?; Sultan Komut, Franz Kafka ve Felice Bauer; Ricardo Piglia(Bülent Kale çevirisiyle), Menekşe Toprak ile söyleşi; Sultan Komut yazılarıyla kadının çektiği zorlukları ve neden yazması gerektiği konusunda yeni bir kapı açtılar.

Bu sayının öykücüleri şöyle: Kemik yangını; Bora Abdo, Olaylar ve yaşamlar; Danill Kharms(Pınar Turan çevirisiyle), Balkon; Gökçe Parlakyıldız, Boşa giden her şey; Türker Ayyıldız, Sanrıların gölgesinde; Semrin Şahin, Acının duvarı; Vedat Çetin, Köşesiz adam; Mustafa Çevikdoğan, Yokluk; Mesut Barış Övün.

Bu sayının şairleri şöyle: Neftî bir yaz gecesi; Hasip Bingöl, Tenhalığı bozuyorlar; Serkan Gezmen, Unutamamaya şiir; İsmail Sertaç Yılmaz, Sevişmelere ağıt; Engin Taşkaya, Qirşikê hewşê; Yavuz Acun, Tavus kuşu; Ş.Ali Taşer, Karanlığın coğrafyası; Müesser Yeniay, Le silence est la nécessité; Ahmet Keskinkılıç.

İzafi Dergisi’nde dosya, şiirler ve öyküler dışında eleştiri, sinema, tiyatro yazılarına yer verilirken, yanı sıra önemli söyleşiler de yer aldı.

BirGün Gazetesi yazarı, şair Mehmet Said Aydın ile Sultan Komut şiir, gündem üzerine uzun soluklu bir sohbet gerçekleştirdi.

Mine Şengül, Kürt Edebiyatı’nın en önemli ismi haline gelen Mehmed Uzun’un “Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık” romanının karakterleri üzerine yazdı.

Dergide yer alan diğer yazılar ise şöyle:

Yıkıntılar arasında; Yeraz Garabedyan, Cehennem’e giden dünya; Ayşe Sağır, Jarmush’un Katharsisi; Tuğçe Madayanti, Bir çocuk Odisseus filmi “Lal” üzerine söyleşi; Şenay Tanrıvermiş, Yılmaz Güney’in doğum gününe mesajlar; Şenay Tanrıvermiş, Öyküleri yakalayan bir yazar; Zeynep Sönmez, İstanbul’dan Xavier Durringer geçti; Mark Levitas, Celal Güngördü ile Pas üzerine söyleşi; Hüseyin Yağız…

İzafi Dergisi Ayrıntı dergi söyleşisiyle sayfalarını kapatıyor.

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2014)

Yorum yapın