İşte, ücretsiz İngilizce e-kitap siteleri!

Ağustos 11, 2015

İşte, ücretsiz İngilizce e-kitap siteleri!

Elektronik kitaplar hızla yaygınlaşıyor. Yayınevleri bir kaç kitabın basılı nüshası ile birlikte e-kitabını da kitap satış sitelerinde okurlara sunuyorlar. Ancak birçok kişi, başta klasik kitaplardan birçok kategoride İngilizce e-kitaba ücretsiz ve yasal siteler aracılığı ile ulaşılabileceğini bilmiyor. İngilizce ücretsiz e-kitap okumak isteyenler için işte siteler:


1 – Project Gutenberg: Project Gutenberg ismi verilen site çok farklı kategorilerde 49 binden fazla e-kitap sunuyor. Ayrıca e-kitapları farklı uzantılarla indirebilirsiniz.
2 – Page by Page Books: Bu sitede Sir Arthur Conan Doyle ve H.G. Wells gibi yazarların kitapları ve klasikler ile birlikte Barack Obama ve George W. Bush’un konuşmalarının metinlerine ücretsiz erişebilirsiniz.
3 – Planet eBook: Dostoyevski’den D.H. Lawrence’a birçok e-kitabı bu siteden indirebilirsiniz.
4 – Classic Reader: Shakespeare ve diğer birçok ünlü yazarın kitapları bu sitede yer alıyor.
5 – byGosh: Burada ücretsiz ve çizimleri de bulunan çocuk kitapları ve hikayelerini bulabilirsiniz.
6 – International Children’s Digital Library: Uluslararası Dijital Çocuk Kütüphanesi’nde ödüllü birçok kitabı bulabilirsiniz. Ayrıca kitapları kategoriler ya da yaş gruplarına göre tarayabilirsiniz.
7 – Public Bookshelf: Aşk, macera, gizem konularının işlendiği birçok romanın yer aldığı bir site.
8 – Free-eBooks.net: Birçok konuda ücretsiz e-kitap. Üyelik gerektiriyor.
9 – Goodreads: Burada üyeler ne okuduklarını paylaşarak, kitaplar ile ilgili yorum yapabiliyor. Ayrıca birçok kitap internet üzerinden okunmaya ya da indirilmeye açık.
10 – Google Books: Birçok kitabı ücretsiz ve tam hali ile birlikte bulabilirsiniz. Ayrıca bazı sayfaları okumaya açık kitapları da burada bakabilir içeriğini görebilirsiniz.

Javanshir Gadimov – edebiyathaber.net (11 Ağustos 2015)

Yorum yapın