İşte, “aile” kavramı üzerine sohbet edebileceğiniz resimli çocuk kitaplarından bazıları! | Meryem Ermeydan

Ocak 5, 2021

İşte, “aile” kavramı üzerine sohbet edebileceğiniz resimli çocuk kitaplarından bazıları! | Meryem Ermeydan

“Aile” tek bir sözcükten oluşsa da birçok farklı anlam taşıyan bir kelimedir. Bu yüzden herkesin “aile” kavramı tanımlaması da farklı olabilir. Ekonomik, kültürel, sosyal ve birçok yönden farklılık gösterse de her ailenin ortak noktası kişilerin birbirleri için önemli olduklarını hissettirmesidir.

TDK’de aile; “evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.” şeklinde tanımlanmıştır. Bu tanım iyi bir başlangıç noktası olsa da, çocuksuz çiftler veya aile birimindeki diğer varyasyonlar gibi bu tanımın dışında kalan birkaç aile yapısı da vardır.

Aile birimlerinin büyük çoğunluğunu kapsayan başka bir tanım da; hedefleri ve değerleri paylaşan, birbirlerine uzun vadeli bağlılıkları olan ve genellikle aynı konutta yaşayan iki veya daha fazla kişi olarak açıklanabilir.

Evcil hayvanlar da bir ailenin üyesi olabilir. Evcil hayvanlar, birçok kişi tarafından ailenin bir üyesi olarak görülür ve öldüklerinde de bu şekilde yas tutulur. Aileyi bir sözlük tanımıyla tanımlamak yerine, her birey kendi özelliğine göre aile kavramını tanımlayarak sözlüğün tanımını zenginleştirebilir. Hayatınız boyunca birkaç aileniz olabilir, hatta isterseniz aynı anda birkaç aileniz bile olabilir. Aile biriminizi nasıl tanımlamayı seçerseniz seçin, ister kan bağından yola çıkın, ister arkadaşlardan veya evcil hayvanlardan isterse de bunların tamamından olsun, hepsi sizin ailenizi meydana getirir.

İşte, “aile” kavramı üzerine sohbet edebileceğiniz resimli çocuk kitaplarından bazıları:

Charlie’nin Çikolata Fabrikası (3 Boyutlu) / Roald Dahl / Can Çocuk Yayınları

Stellaluna / Janell Cannon / Kuraldışı Yayınları

Suyu Sevmeyen Krokodil / Gemma Merino / Pearson Yayıncılık

Uğurböceği Kapınızı Çalarsa / Neşe Erol, Salim Keskingöz / Tübitak Yayınları

Eşini Arayan Kuş / Katja Reider / Hep Kitap

Benim Bütün Ördeklerim / Christian Duda / İletişim Yayıncılık

Güney Çayırı / Astrid Lindgren, Marit Törnqvist / Pegasus

Anne Boz / Ryan T. Higgins / Beyaz Balina Yayınları

Değnek Adam / Julia Donaldson / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Meryem Ermeydan – edebiyathaber.net (5 Ocak 2021)

Yorum yapın