“İstanbul Deyince” oyunu 22 Şubat’ta sahneleniyor

Şubat 19, 2018

“İstanbul Deyince” oyunu 22 Şubat’ta sahneleniyor

İstanbul’un hikâyesini, yüz yıllardır İstanbul üzerine yazılmış şiirlerle ve müzikle anlatan Tiyatro Şenay’ın yeni oyunu “İstanbul Deyince”, 22 Şubat Perşembe akşamı Gayrettepe KATS Sahne’de sergileniyor.

İstanbul’un uğradığı haksızlıkları, gerçek İstanbul tutkusunu anlatan şiirli-vurmalı gösteride, perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu İstanbul’un seslerine hayat veriyor. Topçuoğlu’nun yanı sıra Eda Özel ve Onur Şenay’ın da rol aldığı “İstanbul Deyince”, İstanbul sevdalısı herkesi bekliyor.

“İstanbul Deyince” aklımıza neler gelir neler; bir vapurun çığlığı, bir martının sesi, bir şiirin rüzgârı, bir şarkının ezgisi… “İstanbul Deyince” aklımıza bir masal geliyor. Çağlar boyunca aşk, nefret, özlem ve umut olmuş, hem varlık hem yokluk olmuş bir şehrin başrolde olduğu “İstanbul Deyince” oyununda; sevdiğimiz ve hasret kaldığımız İstanbul’un yok oluş hikâyesini şiirlerden dinliyor, İstanbul’a yapılan ihanetle yüzleşiyoruz.

Perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu’nun, milattan sonra 3. yüzyıldan günümüze kadar, İstanbul üzerine yazılmış şiirleri derlediği “İstanbul Deyince” adlı şiirli-vurmalı gösteride; Orhan Topçuoğlu, Eda Özel ve Onur Şenay aynı sahnede buluşuyor. ‘İstanbul sesleri’nin Orhan Topçuoğlu’nun sıra dışı ve usta yorumuyla dinlenebileceği oyunda; yaşadığımız şehrin hikâyesi, şehrin kendi sesleriyle birlikte anlatılıyor.

Özdemir Çiftçioğlu’nun yönetmenliğini, Ümit İlban’ın yardımcı yönetmenliğini, Cengiz Orhonlu’nun ışık yönetmenliğini üstlendiği oyunun dekoru Onur Şenay, kostümleri Özdemir Çiftçioğlu, afiş tasarımı Berkcan Okar, fotoğrafları ise Fethi Karaduman imzası taşıyor.

Tiyatro Şenay’ın, sözleri ve sesleriyle benzersiz bir şehir hikâyesi anlatan “İstanbul Deyince” adlı yeni oyunu 22 Şubat 2018, Perşembe akşamı Gayrettepe KATS Sahne’de izlenebilir. Başlama saati 20.30 olan oyunun biletleri, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

 Bilgi için:  biletix.com

[email protected]

www.tiyatrosenay.com

www.katssahne.com

Adres: Müselles Sok No:3 Gayrettepe/İstanbul

(Gayrettepe Metro ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı Yakını)

Tel: 0212 263 10 63 – 0539 545 21 21

edebiyathaber.net (19 Şubat 2018)

Yorum yapın