“İnternette Irkçılık” yayımlandı

Mart 17, 2016

“İnternette Irkçılık” yayımlandı

Internette_irkcilikProf. Dr. Yaman Akdeniz’in “İnternette Irkçılık” adlı kitabı İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

“İnternette Irkçılık”, devletlerin internette ırkçılık ve nefret söylemleriyle yayılan içeriği yönetme ve kontrol etme yöntemlerini, modellerini inceliyor. Yapıt, başta Avrupa olmak üzere birçok bölgeden örneklerle yaklaşımları ve yetki sorunlarını ortaya koyuyor. Prof. Dr. Akdeniz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de nefret söylemlerine yönelik yaptırımlarını değerlendirirken, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı düzeyindeki gelişmelerle birlikte Birleşmiş Milletler’de politika oluşturma girişimlerini ele alıyor.

Kitap; “Temel Meseleler: İnternetin Küresel ve Adem-i Merkezi Yapısı ve İnternet Yönetişimi Üzerindeki Etkisi”, “İnternetteki Irkçı İçeriğin Yönetişimi”, “İnternet Yönetişimine Yönelik Ulusal Yaklaşımlar ve Bunların Sınırları”, “Avrupa Çapındaki Girişimler”, “Birleşmiş Milletler Düzeyinde Uluslararası Girişimler”, “Bölgesel ve Uluslararası Düzenleme Girişimlerinin Verimliliği” ile “Ulusal Ölçekte Yasal Düzenlemelere Alternatifler (Özdenetim ve Ortak Düzenleme Girişimleri)” bölümlerinden oluşuyor.

edebiyathaber.net (17 Mart 2016)

Yorum yapın