Ali Onur Şahinoğlu’ndan büyülü bir evrene açılan öyküler

Kasım 21, 2022

Ali Onur Şahinoğlu’ndan büyülü bir evrene açılan öyküler

Ali Onur Şahinoğlu’nun öykülerini bir araya getiren Sen Saklandın, Gece Buldu KDY etiketiyle okurla buluştu.

“Karanlıkta birer birer yiten uzuvların, yan yana dizilmiş boş otobüs duraklarının ölgün ışığıyla biçimlendiler. Aydınlığın izini sürdüğünde bütün duraklara yayılmış ortak reklamı gördün. Birinde yaşlı bir adam, ötekinde bir kadın; daha başkaları. Yüzlerinde aynı çılgın, sabırsız ifade. Elleriyle zorluyorlardı içine konuldukları panonun çerçevelerini. Çıkmak isti­yorlardı besbelli. Alt tarafta iri puntolarla aynı yazı: Büyük indirim yaklaşıyor!”

Yazar, biçim arayışlarını somutlaştırdığı öyküleriyle, okuyucuyu estetik bir deneyime davet ediyor. Farklı anlatım tekniklerinin kullanıldığı özgün ve yalın dil, kurguyla bütünleşirken her öykü, büyülü bir evrene açılan kapıya dönüşüyor.

Kavradı kapı kolunu, aşağı indirdi. Kapı, mekanik bir gümbürtüyle açıldı. Yıldızları gördü; teker teker sayılabilecek denli belirgin yıldızları. Nereye bakıyordu? Eğildi iyice. Nasıl gerçekçi bir tanıtım bu, diye düşündü. Yoklamak için attığı adım boşa çıktı. Yatay düzlemde girdiği kapıdan, boşluğa bırakılan bir nesne gibi aşağı düştü. Düşüşün ne zaman biteceğini kestirmeye çalıştığı anda, karanlık aydınlığa dönüştü, sırtı sert zeminle buluştu.

Düşsel bir atmosferin içine giren okuyucu, çatallanan yolları takip inde ederek bazen bir fuar alanına, bazen bir marketin rafları arasına, bazen de bir lunaparka ulaşıyor. Beklenmedik durumların etkisiyle gerçeklik yavaş yavaş aşılırken başlangıçlar ve sonlar belirsizleşiyor.

Gecenin içindeki insanı ve insanın içindeki geceyi anlatan masalsı öyküler…

Yazar hakkında:

1983’te doğdu. Makine mühendisi. Biyotasarım üzerine yüksek lisans yaptı. Tasarımcı olarak havacılık ve uzay projelerinde görev aldı. Amatör fotoğraf sanatçısı.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2022)

“Ali Onur Şahinoğlu’ndan büyülü bir evrene açılan öyküler” üzerine bir yorum

Yorum yapın