Deneyimsel terapi sürecini anlatan katmanlı bir kitap

Kasım 21, 2022

Deneyimsel terapi sürecini anlatan katmanlı bir kitap

Binnur Yeşilyaprak’ın “Öz Terapi” adlı kitabının 3. baskısı Nobel Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Psikolojik Yardım alanında uzman olan akademisyen- yazar Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın son kitabı “ÖZ TERAPİ” yayınlandığı günden beri okuyanları sarsmaya devam ediyor.

Nobel Kültür Yayınlarından Ağustos 2021’de çıkan ve ilk üç ayda ikinci baskısını, dört ay sonra üçüncü baskısını yapan 600 sayfalık kitapta; kültürümüzdeki ‘sosyal yazılım’ın insanı nasıl etkileyebileceği ve yaşamına getirebileceği sınırlamaları yazar, kendi yaşam öyküsü üzerinden somut değerlendirmeler ile ancak bir roman kurgusu içinde inceliyor. Bu açıdan yazarın yetiştiği yıllara ilişkin kültürel yaşam değerlerini ortaya koyan bir dönem anlatısı, insanın çocukluktan yetişkinliğe dek geçirdiği dönemleri ve kişiliğin oluşumunu sağlayan etkilenmeleri inceleyen bir gelişim süreci öyküsü, bireyin ruhsal sorunlarını ele alıp açıklamaya ve iyileştirmeye çalışan yönleriyle de psikoterapi kitabı olarak tanımlanabilir.

Toplumsal cinsiyet rollerinin, kuşaktan kuşağa aktarılan değer yargıları ile yaratılan engel ve sınırlamalardan özgürleşebilmek amacıyla, yazarın “terapist” ve “danışan” kimliği ile gerçekleştirdiği deneyimsel bir terapi sürecini anlatan yönleri ile kitap, çok boyutlu ve çok katmanlı bir kurguya sahip.

Bu özellikleri ile kitabın sadece psikoloji ve psikolojik hizmet alanları ile ilgili kişilerin değil, kendini anlamak isteyen, kendi geçmişi ve sorunları ile yüzleşmek isteyenler için ilgi çekici ve yararlı olacağı kuşkusuz. Yazar kitabını şu üç kelime ile takdim ediyor:

“Yaşadım. Yazdım. Özgürleştim.” 

Not: Yazar kitabın telif ve satış gelirini “Kadın Hakları”nı savunan STK’lara bağışlamaktadır.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2022)

Yorum yapın