İnsanlarıyla değişen, dönüşen Karabağlar’ın hikayesi var bu romanda

Kasım 23, 2022

İnsanlarıyla değişen, dönüşen Karabağlar’ın hikayesi var bu romanda

Okan Çil’in “Üvey” adlı romanı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Üvey, birbiri ardına akan kuşakların, girdaplarıyla sürükleyen dönemlerin, ama en çok da değişen bir yerleşimin, Karabağlar’ın öyküsü… Geçmişinin izleri, geleceğin beklentileri arasında bir şimdinin aranışı… Karabağlar, zaman ve insanlarla birlikte değişip dönüşürken, konuk olduğumuz öykülerinin bizim yaşamımızı da kuşattığına tanık olacağız.

Hasılı, hepsi yaşadıkları semte, Karabağlar’a benzerdi; Karabağlar gibi tekinsiz, Karabağlar gibi içten pazarlıklı… Kalbine yaşama sevinci düşen birinin üç vakte kadar ölüp gitmesi de, haksızlığa uğramış her gencin bir duvardaki çifteye, bir dağlara bakıp Çakırcalı’ya özenmesi de hep bundandı.
Yalnızlığın bir sınırı var sanılıyordu.
Yoktu.

Üvey, Okan Çil’in Oğlak Yayınları’ndaki ilk kitabı… Severek okuyacağınızı umuyoruz.

Yazar hakkında

1986 yılında İzmir’de doğdu. Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü’nü yarıda bırakıp Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yazarlık Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli mecralarda öyküleri, inceleme ve araştırma yazıları yayımlandı. Birçok dizi ve filmde senarist olarak görev aldı. 2017 yılında ilk öykü kitabı Onu Da Sonra Anlatırım, aynı yıl ilk romanı Tezer Özlü: Bir Arayışın Peşinde yayımlandı. Storytel Original tarafından yayımlanan Ölüler ve Seyyahlar adlı sesli romanıysa 2019 yılında okurlarıyla buluştu. Senaryo çalışmaları ve inceleme yazılarının yanı sıra editörlük de yapan Çil, İstanbul’da yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (23 Kasım 2022)

Yorum yapın