Eski hayalini getir, yenisini götür!

Kasım 23, 2022

Eski hayalini getir, yenisini götür!

Selen Aydın’ın yazdığı, Sadi Güran’ın resimlediği “Sıkıntıdan Patlayan Kasaba”, 7 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Selen Aydın, yeni resimli öyküsünde merakın, keşfetmenin ve hayal etmenin hepimiz için vazgeçilmezliğini, komik üslubuyla düşündürüyor. Okuru, gündelik sorumlulukları dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyen, tekdüze yaşamlar süren ve “sıkıntıdan patlayan” insanların yaşadığı bir kasabaya davet ediyor. Yaşama sevinci veren tutkuları, duyguları hatırlatan sıcak ve renkli öykü, sanatçı Sadi Güran’ın usta işi desenleriyle canlanıyor. Yaratıcı ve eğlenceli dilinin yanı sıra zengin görselliğiyle dikkati çekerken, hayatın büyülü anlarını sevgiyle kucaklıyor.

Deniz fenerinde yaşayan Bayan Tepedenbakan, işleri dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyenleri çok yadırgıyordu. Ona göre, kasaba adeta donup kalmış, insanlar çevrelerindeki güzellikleri görmez olmuştu. Sonunda bir gün, kasaba sakinleri “sıkıntıdan patlamaya” başladı. Önce emekli öğretmen Bay Sormageç, sonra şapkalı Bay Fernando, derken masalcı Bayan Sonsuzmasal… Kasabanın doktoru Bay Cansever de “patlayınca”, tatilini dedesi Bay Sormageç’le geçiren hayalperest Bulut’un aklına bir fikir geldi…

Selen Aydın: 1975’te İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Reklam ajanslarında metin yazarı olarak çalıştı. Kurumsal iletişim alanında projeler geliştirdi. Son yıllarda edebiyat atölyelerine katıldı ve çocuklar için öyküler yazmaya başladı. Sönmek istemeyen bir mumu öyküleştirdiği ilk çocuk kitabı Karanlıktan Korkan Mum‘da (2020) sanatçı Huban Korman’la bir araya geldi. Sadi Güran’ın desenlediği Sıkıntıdan Patlayan Kasaba (2022) adlı son öyküsünde hayal kurmaktan vazgeçenler kasabasını anlatan Selen Aydın, İstanbul’da yaşıyor.

Sadi Güran: 1978’de İstanbul’da doğan Sadi Güran, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarından bu yana serbest illüstratör olarak çalışan ve çocuk kitapları da resimleyen sanatçı, bir grup arkadaşıyla birlikte Bant dergisini kurdu; müzikli çizgi roman Netame gibi sıradışı projelerin ekiplerinde yer aldı. Metin Akdülger ve Osman Oğuz Öğün’ün yazdığı fantastik çizgi roman Görmüş Geçirmiş Kaptan 88‘e desenleriyle hayat verdi. Paris, Berlin, Stockholm gibi kentlerde karma sergilere katılan Güran, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (23 Kasım 2022)

Yorum yapın