İnsan Hem Dünyayı Değiştirip Hem Âşık Olamaz mı?

Nisan 6, 2022

İnsan Hem Dünyayı Değiştirip Hem Âşık Olamaz mı?

Özlen Alpaslan’ın “Yarım” adlı romanı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bizim ülkemiz anlatılamayan hikâyelerle doludur. Bu hikâyeler bazen yaşananların kapkaranlık bir sis perdesinin ardında kalması istenen dönemlerdendir bazen de en mahrem alanımız olan ailemizden… Geçmişin yüküyle anlatılamayanlar boğazımızda bir yumru gibi durur, bütün yaşamımızı ağırlığı altında ezer, bazen geçer, çoğu zaman ise bir gün yüzleşme umuduyla oracıkta kalakalır, yaşamı, sevinci, günleri, geceleri, hayatı yarım bırakır… 

Peki, yarım kalmış bir öykü nasıl tamamlanır? 

Gençliğini, yaşamını ülkenin en çalkantılı zamanlarında geçirmiş bir anne, bilmedikleri yüzünden bütün hayatını yarım yaşamış bir genç kız… Kesişen yollar, verilen sözler, kayıplar, vazgeçişler, arayışlar, bitişler, başlangıçlarla dolu bir hikâye. Geçmişi ve bugünü birleştiren kurgusu, yaşananları bir film gibi gözlerimizin önünde canlandırabilen anlatımıyla Yarım bizlere her zaman bir umut olduğunu hatırlatıyor… 

Arka Kapak Yazısı:

Boğazımız, o günkü Kazancı Yokuşu kadar tıkanıktı. Başka şeylerden konuştuk. 1977 yılı 365 gün değil de, 364 günmüş gibi davranmaya çalıştık. O yirmi dört saati yok saymayı tercih ettik ve içimize içimize sustuk. O gün bilmiyordum, susmanın da bir bedeli olduğunu. Yıllar sonra öğrenecektim o meşhur sözü: “İnsan yalnızca söylediklerinden değil, sustuklarından da sorumludur.” Bilsem, susmazdım.

Kıyameti yaşadık biz. Bildiğim hiçbir kelime, içinde bulunduğumuz durumu ve yaşadığımız acıyı anlatmaya yetmiyor. Dünyanın sonunu yaşadık biz. En karanlık günü gördük biz. Aklımızı yitirdik biz. Ruhumuzu kaybettik biz.

Annesinin izini süren Eylül, izi sürülen Aylin… İstanbul-Ankara-Viyana üçgeninde yaşanmış hayatlar, büyük bir aşk, siyasi olaylar, şimdiki zamanlar. “Yarım’’ kalan bir hikâyenin “tamamlanma’’ serüveni.

Yazar Hakkında:

Özlen Alpaslan, 1981 yılında Samsun’da doğmuştur. Samsun Anadolu Lisesi’ni takiben İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nü tamamlamıştır. 2003 yılında çalışma hayatına başlayan Alpaslan, özel sektörde çeşitli kurumların markalaşma süreçlerinde reklam, halkla ilişkiler, medya ilişkileri, sosyal sorumluluk, kriz iletişimi, itibar yönetimi alanlarında görev almıştır. Alpaslan, özellikle kurumsal iletişim ve itibar yönetimi alanında uzmanlaşmıştır. Özlen Alpaslan, teknoloji sektöründe özel bir şirkette kurumsal iletişim yöneticisi olarak çalışmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2022)

“İnsan Hem Dünyayı Değiştirip Hem Âşık Olamaz mı?” üzerine bir yorum

Yorum yapın