“İmkânsız İlişkilerden Mümkün İlişkilere” yayımlandı

Nisan 3, 2019

“İmkânsız İlişkilerden Mümkün İlişkilere” yayımlandı

Dr. Bahar Tezcan’ın “İmkânsız İlişkilerden Mümkün İlişkilere”  adlı kitabı Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Terapi Niteliğinde Bir Kitap! 

“Bir ilişkide ‘sevilmek’ için çok fazla mücadele etmeniz gerekiyorsa ve siz buna rağmen doğru yerde olduğunuza hâlâ inanıyorsanız problem vardır.”

Hiç beklemediğiniz bir anda âşık oldunuz. Karşınızdaki kişi sizi âdeta kendine çekiyordu. Ona asla karşı koyamıyordunuz. Sevilmek için sürekli çaba harcıyordunuz, onun da sizi görmesini istiyordunuz ama bir türlü beklediğiniz karşılığı göremiyordunuz. İmkânsız bir ilişkinin tam ortasında kalakalmıştınız belki ama bunun farkında dahi değildiniz.

“İmkânsız bir ilişki demek; istikrarsız bir kişiye her şeye rağmen tutunmak, onun içinde gelişmek, sevmek, sevilmek olmadan umutsuzca ama mutlaka kalmak demektir.”

Tanıdık bir şeyler vardı onda. Ona tutkuyla bağlanmanızı sağlayan tanıdık hisler… O kadar âşık olmuştunuz ki kötü yanlarına kör olmuştunuz. İlişkinizde ters giden bir şeyler vardı ama bunun, tanıdık acılarınız olduğunu anlayamadınız. Karşınızdaki kişiye kapılma nedeninizin; küçükken sizi terk eden babanıza, sizinle ilgilenmeyen annenize olan benzerliği olduğunu anlayamadınız.

“Acı veren ebeveyne benzeyen partner çekici gelir. Eğer kim ola­cağımızı öğrendiğimiz anne ve babalardan deneyimlediğimiz, terk edilme korkusu ve çaresizlikse ilişkiye dair hayallerimizin içeriği çare olmaktır.”

Ya da sırılsıklam âşık olduğunuz bir kişiyle evlendiniz ancak evlendikten sonra taşındığınız evinize, bavulunuzda getirdiklerinizi fark edemediniz. Küçükken size sevgi ve şefkat göstermeyen ebeveynleriniz vardı o bavulda, aldatan eski sevgiliniz, yaşamayı tercih ederek annenizi ve sizi terk eden babanıza olan öfkeniz, yoksun bırakılmışlıklarınız vardı. Sürekli tartışıyor, sorun yaşıyordunuz eşinizle. Oysa geçmişi anlamanın bugünkü ilişkileri anlamak olduğunuzu…

“Geçmişi anlamak bugünkü ilişkileri anlamaktır. İmkânsızdan mümküne geçmektir.”

Küsurat Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan; meslek hayatı boyunca depresyon, anksiyete bozuklukları; panik bozukluk, sosyal fobi, obsesif kompulsif bozukluk, duygu durum bozuklukları; bipolar bozukluklar, aile ve çift ilişki sorunları, yeme bozuklukları, obezite, bağımlılık; alkol ve madde kullanım bozuk­lukları, narsistik ve borderline kişilik bozuklukları mevcut olan pek çok birey ile çalışan Dr. Bahar Tezcan’ın ilişki bağımlılığı, narsist bireyle ilişki, evlilik gibi konular üzerine kaleme aldığı vakalar ve denemelerden oluşan İmkânsız İlişkilerden Mümkün İlişkilere, tek solukta okuyacağınız, kendinizden, geçmişinizden, ilişkilerinizden de parçalar bulacağınız, acılarınızla yüzleşip yaşadıklarınızı anlamlandıracağınız, bitirip kapağını kapattığınızda bir terapiden çıkmışçasına rahatlamış hissedeceğiniz bir kitap!

“Toplumun iyileşmesi iki insan arasındaki ilişkinin iyileşebilme kapasitesiyle başlar.”

edebiyathaber.net (3 Nisan 2019)

Yorum yapın