Devrim Yakut’tan sıradan hayatların sıradışı hikâyeleri: “Aklımın Aynalı Çarşısı”

Mart 16, 2021

Devrim Yakut’tan sıradan hayatların sıradışı hikâyeleri: “Aklımın Aynalı Çarşısı”

Devrim Yakut’un ilk öykü kitabı “Aklımın Aynalı Çarşısı” Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sevilen oyuncu Devrim Yakut’un ilk öykü kitabı Aklımın Aynalı Çarşısı.

Hepimizin hayatını değiştiren Covid19 pandemisi nedeniyle evlere kapandığımız dönemde kaleme alınan Aklımın Aynalı Çarşısı’nda 14 bağımsız öykü yer alıyor. Kök saldıklarımızla vazgeçtiklerimizin bir arada olduğu bir kurgunun içinde koca koca ömürlere eşlik edip sonunda yine kendi içinizde dinleneceksiniz.

Hayatının raflarında gezinirken rastladıklarını, heybesinde topladıklarını kalemiyle ete kemiğe bürüyen Devrim Yakut, aklının aynalı çarşısındaki anılarını gün yüzüne çıkararak okurlarına şöyle sesleniyor:

“Birazdan ömrü sahnelerde, setlerde geçtiği için en büyük hayalini gerçekleştirmeye bir türlü vakit bulamamış bir oyuncunun tabiri caizse ‘dünyanın durmak zorunda kaldığı bir zamanda’ gerçekleşmiş hayaline ortak olacaksınız. Elinizdeki kitap 24 Mart 2020-27 Mayıs 2020 tarihleri arasında ortaya çıktı. Hayatı rafa kaldırmak yerine raftakilere bakarken… Yazmayı tutkuyla isteyip zamansızlıktan kalemi eline alamayan birine hayatın tatlı bir hediyesi…
 
*
 
Hayatıma giren, seven, anlatan, dinleyen, giden, ihanet eden, yalan söyleyen, nefret eden, mucizeleriyle gönendiren, kandıran, engelleyen, yol açan, sarıp sarmalayan, iyileştiren, öğreten, gösteren, kılavuz olan, ayna olan herkes… Aklımın Aynalı Çarşısı sizlersiniz. Bin teşekkür hepinize.
 
*

Ve çok değerli okur, Aklımın Aynalı Çarşısı’na hoş geldiniz. İyi gezmeler. İyi ki varsınız.”
 

Oyuncu ve yazar Devrim Yakut’un gündelik hayatın içindeki o sıradan, bir o kadar da sıradışı hikâyeleri bir koleksiyoner titizliğiyle topladığı kitabı Aklımın Aynalı Çarşısı ile birer köşesinden iliştiğiniz tüm hayatlara temas ettiğinizi hissedecek, dingin bir üslupla kaleme alınmış bu hikâyelerde kendi akislerinize rastlayacaksınız.

Devrim Yakut Hakkında: 1968 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini yurdun çeşitli yerlerinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalıştı. Aynı kurumdan emekli oldu. Yine uzun yıllardır çeşitli tiyatro okullarında oyuncu adaylarına ders vermekte; tiyatro, sinema ve dizi alanında çalışmalarına devam etmektedir. Keşanlı Ali Destanı, Kelebeğin Rüyası, Düğün Dernek, Bana Masal Anlatma, Ekşi Elmalar, Cesur ve Güzel, Aile Arasında, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? adlı dizi ve filmlerde rol almıştır.

edebiyathaber.net (16 Mart 2021)


Yorum yapın