Ceyhun Atuf Kansu’dan “Kuvayı Milliye Defteri”

Ekim 16, 2023

Ceyhun Atuf Kansu’dan “Kuvayı Milliye Defteri”

Ceyhun Atuf Kansu’nun “Kuvayı Milliye Defteri” adlı şiir kitabı, Gürol Sözen’in desenleriyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ceyhun Atuf Kansu’nun Kuvayı Milliye Defteri başlıklı şiirleri ilk kez Cumhuriyet’in 50. yılında Gürol Sözen’in özgün çizimleriyle Halkçı gazetesinde dizi olarak yayımlanmıştı. Işık Kansu özenli bir çalışmayla, Ceyhun Atuf Kansu’nun daha önce hiçbir kitabında yer almamış şiirleriyle, el yazılı şiirlerinden seçkiler de ekleyerek bu kitabı hazırladı. Gürol Sözen; 50 yıl önce Kuvayı Milliye Defteri için çizdiği desenlerini, bu kitap için özel olarak yeniden elden geçirdi ve ıslak imzasını atarak yeniledi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına bu değerli yapıtı okurlarımıza sunmaktan gurur duyuyoruz.

Ceyhun Atuf Kansu’nun Kuvayı Milliye Defteri adlı kitabı, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Anadolu’yu ele geçirmeye çalışan işgal ordularına ve hal­kından uzaklaşmış, ülke toprağını gözden çıkarmış Osmanlı sarayına karşı bir başkaldırının, örgütlü bir direnişin; bağımsızlık, özgürlük adına gerçek­leştirilmiş olan onurlu bir halk eyleminin, ulusal bir kurtuluş savaşının sı­cak, kapsamlı, yürekleri tutuşturan şiirsel öyküsüdür.

Bizleri toplumsal belleğimizin güneşli avlusunda, ortak bir yurttaşlık bilincinde buluşturan bu kitap, Cumhuriyet’in 100. yılı için okurlara arma­ğan edilmiştir. 

Kızı Prof. Dr. Bahar Gökler

edebiyathaber.net (16 Ekim 2023) 

Yorum yapın