Hipertansiyon tedavisinde başarılı olmanın yolları bu kitapta

Temmuz 26, 2023

Hipertansiyon tedavisinde başarılı olmanın yolları bu kitapta

Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş’ın Hipertansiyon Korkulacak Bir Hastalık Değildir adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hipertansiyon önlenebilir mi? Hipertansiyon gelişimine neler yol açar? Hipertansiyon nasıl sınıflanır? Hipertansiyon tedavi edilebilir mi? İlaçsız tedaviler neleri kapsar? Hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar yeterli mi? Tansiyon ilaçları, böbreklere zarar verir mi? Tansiyon ilaçları bağımlılık yapar mı? Hipertansiyon vücudumuzun hangi bölümlerini etkiler? Dirençli hipertansiyon nedir?

Halk arasındaki adıyla yüksek tansiyon ile ilgili bunlar ve benzeri pek çok soruya konu hakkındaki en güncel verileri tarayarak yanıt veren bu kitabı okuduktan sonra hipertansiyon kâbusunuz olmaktan çıkacak.

“Bu kitabı okuduğunuzda doğru müdahalelerle hipertansiyonun kesinlikle yüksek oranda tedavi edilebildiğini ve korkulacak bir hastalık olmadığını göreceksiniz.”

Arka Kapak Yazısı:

İlk kitabı Kolesterol Gerçeği ile kalp ve damar hastalıklarının önlenebilir olduğuyla ilgili büyük farkındalık oluşturan Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, bu çalışmasında ise ülkemizde ve dünyada son derece yaygın olan hipertansiyon hakkında yüksek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Hipertansiyon hakkında bilmeniz gereken en temel bilgiler, doğru bilinen yanlışlar ve en önemlisi hasta hikâyeleriyle bu kitap, bir başvuru kaynağı olmanın yanında hastalar ve hasta yakınları için de önemli bir referans olacak.

“Profesör Bozbaş birlikte çalışmaktan gurur duyduğum bir hekimdir. Değerli eserinde halk dilinde tansiyon yüksekliği diye bilinen hipertansiyonu hem kolay anlaşılır hem de bilimsel olarak anlatmıştır. Bu sayede toplumun tıbbi bilgi dağarcığını da zenginleştirmektedir. Kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

– Prof. Dr. Necati Çanakçı, TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi

“Tüm dünyada kalp damar sistemi hastalıklarına bağlı ölümler en sık görülen ölüm sebebi olmayı sürdürürken, hipertansiyon da bu hastalıkların önlenebilir ana sebebi olmaya devam etmekte. Çok kıymetli meslektaşım Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş toplumumuzun kalp sağlığıyla ilgili klinikte yoğun mesai harcarken, bir taraftan da gece gündüz demeden büyük emeklerle elinizde tuttuğunuz bu harika eseri ortaya çıkarmış. Her yaştan, her meslek grubundan ve öğrenim seviyesinden insanlarımızın anlayabileceği sadelikte, gerçek hasta hikâyelerine de yer veren bu kitapta hipertansiyon gerçeğini ve onunla nasıl başa çıkabileceğinizi keyifle okuma ve öğrenme şansını bulacaksınız. Herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bu kitap toplumumuzun hipertansiyon farkındalığını artırırken, onunla başa çıkma yöntemlerini de gösterecek. Sadece hastalarımıza değil, sağlıklı yaşamaya çalışan herkese şiddetle tavsiye ediyorum.”

– Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri, Türk Dünyası Kardiyoloji Birliği Başkanı

Yazar Hakkında:

Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, 15.11.1973 tarihinde Sivas’ın Kangal ilçesinin Akpınar Köyü’nde doğdu. Sivas 4 Eylül Kongre Lisesi’nde ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Fakülteye başlarken çocuk doktoru olmak istiyordu; fakat ilerleyen yıllarda kalp ve damar hastalıklarına büyük ilgi duymaya başladı. 1999 yılında mezun oldu ve aynı yıl Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda asistanlığa başladı. 2004 yılında ABD Cleveland Klinik Kardiyoloji Bölümü’nde Prof. Dr. Murat Tuzcu’nun yanında bulundu. 2009 yılında doçent, 2018 yılında profesör oldu. Türkçe üç tıp kitabında bölüm yazarlığı bulunan Bozbaş’ın, 60’tan fazla uluslararası hakemli, 20’den fazla da ulusal hakemli dergide makaleleri yayımlanmıştır. 2020 yılında yayımlanan, İngilizceye ve Azeri Türkçesine de çevrilmiş olan Kolesterol Gerçeği adlı kitabı halihazırda 14. baskısını yapmış durumdadır. Prof. Bozbaş Ankara’da TOBB ETÜ Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

edebiyathaber.net (26 Temmuz 2023)

Yorum yapın