Tereddüt Çizgisi ve Yurt filmleri 80. Venedik Film Festivali’nin seçkisinde

Temmuz 26, 2023

Tereddüt Çizgisi ve Yurt filmleri 80. Venedik Film Festivali’nin seçkisinde

30 Ağustos – 9 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 80. Venedik Film Festivali’nin programı açıklandı.

Yönetmen ve senarist Damien Chazelle’in başkanlığındaki jüride Jane Campion, Martin McDonagh, Laura Poitras, Mia Hansen-Løve, Santiago Mitre, Salih Bakri ve Shu Qi yer alıyor. Ana yarışmada 24 yönetmenin 23 filmi bulunuyor. ABD’de devam eden senarist ve oyuncu grevi nedeniyle Luca Guadagnino imzalı Challengers filmi festivalden çekilse de henüz programdan çekilen başka film olmuş değil. Ayrıca program, iki yerli filmi bulundurmasıyla da dikkat çekiyor.

Yarışmalı yan bölüm Orizzonti seçkisinde bu yıl “Tereddüt Çizgisi” ve “Yurt” filmleri de bulunuyor. Orizzonti bölümünün jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Jonas Carpignano üstlenirken ona Kaouther Ben Hania, Kahlil Joseph, Jean-Paul Salomé ve Tricia Tuttle eşlik ediyor.

“İki Şafak Arasında”nın yönetmeni Selman Nacar’ın yazıp yönettiği; kadrosunda Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin ve Erdem Şenocak’ın bulunduğu Tereddüt Çizgisi gündüzlerini adliyede, gecelerini ise hastanedeki annesinin yanında geçiren idealist bir ceza avukatının yapmak zorunda kaldığı ahlaki tercihi konu alıyor.

“Ayakkabı” filmi Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kısa Film seçilen Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği; kadrosunda Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Tansu Biçer, Didem Ellialtı ve Ozan Çelik’in rol aldığı Yurt filmi ise 90’lı yılların sonunda, Türkiye’nin siyasi olarak kutuplaştığı bir atmosferde, dini yurtta kalan on dört yaşındaki bir lise hazırlık öğrencisinin yaşadıklarını konu alıyor.

Kaynak: Ranini. TV (26 Temmuz 2023)

Yorum yapın