Herkes mutlu olabilir, ceviz ağacı bile

Temmuz 19, 2021

Herkes mutlu olabilir, ceviz ağacı bile

Dilek Sever’in yazdığı, Murat Başol’un resimlediği “Dev Bir Benek”, 9 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir ailenin hayata tutunuş öyküsünü bir bisikletin dilinden anlatan
Dilek Sever, okurlarıyla birlikte eski İstanbul sokaklarında dayanışmanın, umudun ve neşenin izini sürüyor.

”Rutubetli bir bodrum katının duvarında asılı olsanız da, eğer mutluysanız güneş hemen yanınızdan doğuyor ve hiç batmıyor. Ben mutluluğa Benek beni duvardan indirdiğinde kavuştum.”
 
Bisiklet, ustasının elinden çıktığı günden beri şehrin sokaklarıyla tanışmayı bekliyordu. Benek adında bir kıza hediye edileceğini öğrendiğinde, mutluluğu bütün aksamında hissetti. Ancak Benek bisiklete binmiyor; ona bakmaya, dokunmaya bile çekiniyordu. Benek ile annesi değişen hayatlarını yoluna koymaya çalışırken, bisiklet de onlara küskünce eşlik etti. İyileşmenin yolları, kurulacak yeni düzende ve yeni dostluklarda gizliydi.

Ben bir zamanlar yoktum. Daha doğrusu, şimdi olduğum gibi büsbütün değildim. Önceden biraz zincir, demir, bir kutu turuncu boya, birkaç vida, lastik ve başka birçok şeydim. Ama bütün bunlar epey maharetli bir adam sayesinde bir araya geldi. ‘Usta’ denilen bu adam, bir sepet dolusu ıvır zıvır, çerçöpten ve tek başına pek işe yaramayan abidik gubidik öteberilerden gıcır gıcır bir şeyler yaratabiliyordu. İhtiyacı olan iki şey; kafasındaki bilgi ve bileğindeki sihirdi. Ben de böyle bir anda var olmuştum. Karanlık atölyede duvarlar çınlamış, çınlamalar yerini kıvılcımlara bırakmıştı. Yere, tavana, duvara, Usta’nın üstüne saçılıp söndüler.

Tak! Tak! Çan! Çan! Gırç! Gırç! Fısss… Fısss…

Birkaç haftanın sonunda nihayet bir bütün olmuştum.

Usta bana ‘pisihlet’ diyordu.”

Dilek Sever

1985 yılında İstanbul’da doğdu. Trakya Üniversitesi’nde Radyo TV Programcılığı eğitimi aldı. Pek çok TV kanalında ve yapım şirketinde senarist, metin yazarı ve editör olarak çalıştı. Öyküleri ulusal gazetelerde ve edebiyat dergilerinde yayımlandı. İnternette Tanışan Son Çift isimli bir tiyatro oyunu kaleme aldı. Genç okurlar için Gerçeklerin Peşinde adını taşıyan bir gazetecilik serisi tasarladı. Serinin ilk iki kitabı Büyük Yarış ve Dijital Karınca Tudem Yayınları tarafından basıldı.

edebiyathaber.net (19 Temmuz 2021)

Yorum yapın