Hepsi birbirinden sevimli “5 Küçük Dinozor” | Gaye Dinçel

Mart 7, 2013

Hepsi birbirinden sevimli “5 Küçük Dinozor” | Gaye Dinçel

İlkay Marangoz’un yazdığı, Serap Ergel’in resimlediği “5 Küçük Dinozor” dizisi altı kitaptan oluşuyor. Dizinin yayıncısı Yeşil Dinozor.

İlk kitap Köstebek ve Dev YumurtalarKöstebek, tünel kazarken rastladığı 5 yumurtadan dinozor yavrularının çıkacağını hayal bile edemezdi. Hepsi birbirinden ilginç ve sevimli 5 küçük dinozor! Köstebekle yavrular bu kitapta tanışıyor, tabii biz de onlarla tanışıyoruz.

Dizinin diğer kitaplarını istediğiniz sırayla okuyabilirsiniz. Yumurtadan ilk çıkan sabırsız Tiriseratops: Üç Boynuzlu Yüz.  Mor renkli ve koca kafalı. Kafasının bu kadar büyük olması neden herkesi güldürüyor? Tiriseratops farklı olduğu için üzülmekten vazgeçecek mi?

Çatılı Stegozorus,  saf ve iyimser. Sık sık kayboluyor. Ailesi onu bulabilecek mi?

İbikli Parasaurolofus, çok neşeli, kediler gibi miyavlayıp ördekler gibi vaklamayı deniyor, çünkü kendine özgü bir seslenişi yok. Acaba kendi sesini bulabilecek mi?

Sert Zırhlı Ankilozor, güçlü ve iştahlı. Sırtındaki zırh da oldukça görkemli. Bütün otlar bitmeden doyabilecek mi?

Zorba Kral Ti-Reks, korkunç kükremesiyle herkesi titretiyor. Çok güçlü, biraz da kavgacı. Özür dilemeyi becerebilecek mi?

Kitaplardaki resimler muhteşem, capcanlı ve hikâyenin içine çeken cinsten. Serap Ergel çok yetenekli bir ressam.

Kitapların arkasında o kitapta anlatılan dinozora dair merakımızı gideren bilgilerin olması da diziyi farklı kılıyor. Belli ki yazar dinozorları iyi araştırmış.

Küçüklerin bayılacağı kesin de onlara okurken siz de hayallere dalacaksınız.

Dinozorlar o kadar sevimli ki kitapta olduğunu unutup dokunmak istiyorsunuz. Keşke oyuncakları da olsa! Belki de yaparlar…

Gaye Dinçel – edebiyathaber.net (7 Mart 2013)

Tüm yazıları >>>

Yorum yapın