Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü

Mart 7, 2013

Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü

2013 yılında üçüncü kez verilmesi kararlaştırılan Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü’nün başvuru koşulları açıklandı. 

Ödüle, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış bir öyküyle başvurulabilecek. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması ise katılıma engel değil.

Başvuru için, bilgisayarda yazılıp A4 kâğıdına basılmış 6 nüshanın, “Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Foça-İzmir” adresine gönderilmesi isteniyor. Ayrıca öykünün kayıtlı olduğu bir CD’nin de dosyada yer alması; öykünün, Times New Roman karakteriyle, 1,5 aralıkla, 12 punto ile yazılması ve uzunluğunun on sayfayı aşmaması gerektiği belirtiliyor.

Açık adla katılmanın zorunlu tutulduğu ödüle, öykünün yanı sıra gönderilecek “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgilerinin belirtilmesi ve yaşamöyküsünün de bu yazıya eklenmesi isteniyor.
Seçici kurulu Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı, Hasan Öztoprak, Hüseyin Yurttaş ve Zeliha Akçagüner’den oluşan ödül için öykülerin 7 Nisan 2013 Pazartesi akşamına kadar elden, posta veya kargo ile yukarıda belirtilen adrese ulaştırılması zorunluluğu var.

Deniz Öyküleri Ödülü’nde:
Birinciye: 2.500 TL
İkinciye: 2.000 TL
Üçüncüye 1.500 TL parasal armağan ile ödül plaketi verilecek.

Foça Belediyesi, derece alan ve seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecek, bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek, 25’er adet kitap verilecektir.

Yarışmaya katılan öykülerin geri verilmeyeceği ve koşullara uymayan öykülerin seçici kurula sunulmadan eleneceği de verilen bilgiler arasında. Ödül töreni, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

edebiyathaber.net (18 Şubat 2013)

Yorum yapın