Hayatın bilinmeyenlerini gösteren, şaşırtan, sarsıcı hikâyeler

Ağustos 19, 2022

Hayatın bilinmeyenlerini gösteren, şaşırtan, sarsıcı hikâyeler

Günay Çetao Kızılırmak’ın “Köstebek Yolları” adlı öykü kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Günay Çetao Kızılırmak’ın öykülerindeki insan, yaşamayı kolaylaştıracağını sezdiği şeyi tam bulacakken kaybediyor. Aşk eski şarkılarda unutulmuş, ormana gitmek “kitabî bir heves”, günün uzun tüneline iki ucundan dalan iki insan birbirine ulaşana kadar yorulup uyuyakalıyor. Derin bir nefes alıp yeniden yola koyulmaktan başka çare yok, ama önümüzde sandığımız, yürüdükçe varacağımızı düşündüğümüz hayat hep geride bir yerde kalıyor. İleriye veya geriye değil, daha derinlere gitmek gerekecek artık, köstebek yolları kazarak…

“Herkes neşelendiğinde ben de neşeleniyorum. Sonra neşe pörsüyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Ne getirirlerse ben çevresini kuşatıyorum. Tek yapabildiğim kuşatmak. Kuşattıkça, getirdikleri şey, kokular, duygular, sözler koyulaşıyor, yoğunlaşıyor, ağırlaşıyor. Sonra havalandırıyorlar içeriyi toprak kendini hatırlatıyor. Gidemedikleri adımları da getiriyorlar, söyleyemedikleri sözleri de. Onları bende gidiyor, bende söylüyorlar.”

Köstebek Yolları, şehrin ve yaşamın düğümlerini çözüp insanı bulmaya, görmeye çalışıyor.

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Günay Çetao Kızılırmak

1981’de doğdu. On üç yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşadı. 1994’te ailesiyle birlikte Rusya’ya yerleşti. Adigey Devlet Üniversitesi’nin Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 2006 yılında Türkiye’ye döndü. Rusçadan birçok şiir, öykü ve roman çevirdi.

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2022)

Yorum yapın