Harry Potter’ın etkileşimli kitabı: Wonderbook

Haziran 7, 2012

Harry Potter’ın etkileşimli kitabı: Wonderbook

Sony, E3 çerçevesinde yeni oyun deneyimi sunacak olan ürününü tanıttı. Wonderbook isimli kitap görünümlü cihaz, PlayStation Eye kamera ile gerçek bir büyü kitabına dönüyor.

Sony, J.K. Rowling işbirliği ile hayata geçirdiği Wonderbook: Book of Spells adlı oyunun çıkışını duyurdu. PlayStation 3‘ün yeni ürünü Wonderbook’u kullanacak olan serinin yayınlanacak ilk bölümü Wonderbook: Book of Spells, okuma ve zenginleştirilmiş gerçeklikoyunlarını bir üst düzeye taşıyarak etrafınızdaki dünyayı dönüştürüyor.

Oyun, aynı zamanda J.K. Rowling’in başarı yakalayan Harry Potter kitaplarının okuyucularını çevreleyen heyecan verici bir çevrimiçi deneyim sunan eşsiz ve ücretsiz web sitesi Pottermore ile Sony arasında gerçekleştirilen ortaklıktan çıkan ilk ürün olma özelliğini de taşıyor.

Wonderbook nedir?

Wonderbook: Book of Spells, PlayStation deneyiminin en son parçası olanWonderbook serisinin ilk bölümü olacak. Wonderbook, tek bir fiziki kitap içindeki sayısız hikayeyi, keşfedeceğiniz yepyeni bir dizi macera ve deneyim ile birlikte hayata geçiriyor. PS Vita‘nın AR Card yani artırılmış gerçeklik kartlarına benzer sayfalara sahip olan Wonderbook’un toplamda13 sayfası bulunuyor. PlayStation Eye kamerayı kullanarak Wonderbook’u bir interaktif kitap gibi televizyondan kullanabilirsiniz. Kısacası Wonderbook, devasa bir kitap gibi tasarlanmış ve içinde AR logoları bulunan 13 sayfalık bir kitap.

Kasım 2012’de piyasaya sürülecek olan Wonderbook: Book of Spells, öğrencilere Incendio, Wingardium Leviosa ve Expelliarmus gibi halihazırda bildikleri ve sevdikleri büyüleri okumak, keşfetmek, öğrenmek ve denemek için güvenli bir ortam sunmanın yanı sıra önceki Hogwartsöğrencileri tarafından kitap kenarlarına karalanmış muzip not ve büyüleri de keşfetme imkanı sağlıyor.

Yusuf Canpolat – shiftdelete.net (7 Haziran 2012)

Yorum yapın