Halikarnas Balıkçısı ile tanışmayanlar için fırsat

Temmuz 28, 2021

Halikarnas Balıkçısı ile tanışmayanlar için fırsat

Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanan 26 kitaptan oluşan Halikarnas Balıkçısı – Bütün Eserleri Seti % 35 indirimli olarak alınabilir.

Tanıtım bülteninden

Bu kitap setinde Halikarnas Balıkçısı‘nın 26 kitaptan oluşan bütün eserlerini toplu olarak ekstra indirimle ve ücretsiz kargo avantajıyla alabilirsiniz. Dilerseniz kitap isimlerine tıklayarak, kitapları ayrı ayrı inceleyebilirsiniz.

Set içinde yer alan kitaplar:

Aganta Burina Burinata
Altıncı Kıta Akdeniz
Anadolu Efsaneleri
Anadolu Tanrıları
Anadolu’nun Sesi
Arşipel
Bulamaç
Çiçeklerin Düğünü
Dalgıçlar
Deniz Gurbetçileri
Denizin Çağırışı
Düşün Yazıları
Ege’den Denize Bırakılmış Bir Çiçek
Gençlik Denizlerinde
Gülen Ada
Hey Koca Yurt
İmbat Serinliği
Mavi Sürgün
Merhaba Akdeniz
Merhaba Anadolu
Ötelerin Çocukları
Parmak Damgası
Sonsuzluk Sessiz Büyür
Turgut Reis
Uluç Reis
Yol Ver Deniz

Halikarnas Balıkçısı kimdir?

Asıl adı Cevat Şakir Kabaağaçlı olan Balıkçı  17 Nisan 1890’da doğdu. İlköğrenimini Büyükada Mahalle Mektebi’nde, ortaöğrenimini Robert Koleji’nde yaptı (1904). Oxford Üniversitesi’nde dört yıl Yakın Çağlar Tarihi okudu, üniversiteyi orada bitirdi. İstanbul’a dönünce Resimli Ay, İnci vb. dergilerde yazılar yazdı, kapak resimleri ve süslemeler yaptı, karikatürler çizdi (1910-1925). Cumhuriyetten sonra asker kaçaklarıyla ilgili bir yazısı yüzünden üç yıl kalebentlikle Bodrum’a sürüldü. Cezasının son yarısını İstanbul’da çektikten sonra yeniden döndüğü Bodrum’da kaldı; Anadolu ve Akdeniz kültürünün tanınması için çalıştı, kapsamlı araştırmalar yaptı. Araştırma sonuçlarını denemeleriyle dünya okuruna sundu. Serveti Fünun, Cumhuriyet ve daha sonra Demokrat İzmir gibi dergi ve gazetelerde yazdığı yazı, hikâye ve romanlarla uluslararası bir üne ulaştı. Hedefi Yunan uygarlığının kökeninin Anadolu uygarlığı olduğu düşüncesini yaygınlaştırmaktı. Bodrum’un uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı. Neredeyse Bodrum’la özdeşleşti; bu nedenle, Bodrum’un eski adı Halikarnassos’tan kaynaklı, “Halikarnas Balıkçısı” adıyla anıldı. 1947’de İzmir’e yerleşen Halikarnas Balıkçısı, 13 Ekim 1973’te bu kentte öldü. Çok sevdiği Bodrum’a gömüldü.

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2021)


Yorum yapın