Günışığı Kitaplığı, yeni kitapları ve projeleriyle ilkbaharı karşılıyor

Mart 28, 2013

Günışığı Kitaplığı, yeni kitapları ve projeleriyle ilkbaharı karşılıyor

Yayıncılıkta 17. yılını geride bırakan Günışığı Kitaplığı, yeni kitaplarını ve edebiyat projelerini tanıttığı İlkbahar 2013 Yeni Kitaplar Kataloğu’nu yayımladı.

Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının nitelikli yapıtlarını özenle seçen ve kitaplaştıran Günışığı Kitaplığı, İlkbahar 2013 Yeni Kitaplar Kataloğu’nu yayımladı. Yılın ilk yarısında yayımlanacak 12 yeni kitabın ve yazarlarının tanıtıldığı 32 sayfalık katalog, Türkiye genelinde yaygın olarak dağıtılacak.

Okurların, öğretmenlerin, kütüphanecilerin, araştırmacı ve eleştirmenlerin kullanımına sunulan katalogda tanıtılan kitaplar arasında, Behiç Ak’ın “Tombiş Kitaplar” adı altında yenilenen dizisinin birinci kitabı Benim Bir Karışım ve ikinci kitabı Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor; Sevgi Saygı’nın “Memo’nun Macerası” dizisinin 3. ve son kitabı Gizemli Günler; Aslı Der’in ilk gençlik romanı Defne’yi Beklerken; Andrew Clements’in yeni okul hikâyesi Sıradan Bir Çocuk; Cressida Cowell’ın tüm dünyada ilgiyle takip edilen “Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık” dizisinin dördüncü kitabı Ejderha Laneti Nasıl Bozulur bulunuyor.

Yaş gruplarına göre hazırlanan, tema ve sınıf önerilerinin vurgulandığı katalogda kitap tanıtımlarının yanı sıra yayınevinin geliştirdiği projelere de yer veriliyor. 4 Mayıs 2013’te altıncısı düzenlenecek, eğitimciler için ücretsiz Eğitimde Edebiyat Seminerleri; edebiyatın ve yayıncılığının önemli başlıklarının tartışıldığı uzmanlık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü; Türkiye çapında 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini yazmaya davet eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması; çocuklar için özgün bir katılım projesi olan Behiç Ak ile ÇizeYaza Öyküler gibi kapsamlı ve çok yönlü projeler tanıtılıyor.

Ayrıca güncellenen İngilizce dijital kataloğa yayınevinin internet sitesinden ulaşmak mümkün.

edebiyathaber.net (28 Mart 2013)

Yorum yapın