Gülşah Elikbank’tan “Yalancılar ve Sevgililer”

Kasım 16, 2015

Gülşah Elikbank’tan “Yalancılar ve Sevgililer”

yalancilar_ve_sevgililer_1baskiGülşah Elikbank’ın “Yalancılar ve Sevgililer” adlı yeni romanı Kırmızı Kedi etiketiyle yayımlandı.

Genç kuşağın sevilen yazarlarından Gülşah Elikbank, araştırmalara dayanan bu romanında Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze iyinin ve kötünün, gerçeklerin ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanamamış aşkların peşinde okuru tarihin derinliklerine sürüklüyor.

Genç bir kız, hayatının normal akışını tamamen değiştiren, garip bir mühür taşıyan elyazması bir mektup alır. Mektupta Romanya’ya giderse kayıp amcasının izini sürebileceği ima edilerek “Şeytanın oğlu intikam için geri geliyor. Bir şeyler yapmak zorundasın Maya,” denmektedir. Şaşırtıcı olan, tarihin en eli kanlı zorbası Kazıklı Voyvoda’nın, diğer adıyla Kont Drakula’nın genç kızın kayıp amcasıyla birlikte anılmasıdır.

Mektuplar gelmeye devam eder, gelen her mektup genç kızın kafasını kurcalayan sorulara cevap vermek yerine, hem Drakula’nın hayatını hem de kendi çevresine örülmüş yalanlar ağını ortaya serer. İstanbul’da başlayıp Romanya’da devam eden ve beklenmedik bir aşka da yol açan bu serüven, Drakula’nın geri döndüğü söylentileriyle daha da tehlikeli hale gelecektir.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2015)

Yorum yapın