Gülşah Elikbank’tan Medusa’nın Pusulası

Kasım 25, 2023

Gülşah Elikbank’tan Medusa’nın Pusulası

Gülşah Elikbank’ın Medusa’nın Pusulası adlı kitabı Genç Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Maceraperestler buraya! Dört arkadaşın İstanbul’un görkemli tarihine doğru maceraya atıldığı bu fantastik romanda mitolojik karakterlerle tanışıyor, arkadaşlığın önemini öğreniyoruz. Serinin ilk kitabı olan Medusa’nın Pusulası, yaşadığımız coğrafyayı, İstanbul’un tarihini ve mitolojiyi sevdiren eğlendirici bir macera haritası.

Gazeteci – eğitimci yazar Gülşah Elikbank’ın kaleme aldığı Medusa’nın Pusulası, Genç Destek etiketiyle okurlarıyla buluşuyor.

Arka Kapak Yazısı:

Yerebatan Sarnıcı’nda geçen soluksuz bir macera…

“Rüya Takımı” serisinin ilk kitabı Medusa’nın Pusulası’nda, dört maceraperest, Cem, Gizem, Ayşe ve Mert’in yolları bir hazine haritasının peşinden Yerebatan Sarnıcı’na düşer. Sütunları tarihle bezenmiş bu sarnıç onlara mitolojik kahramanlar, canlanan heykeller ve büyü dolu fantastik bir yeraltı dünyasının kapılarını açar. Kaosun hâkim olduğu bu dünyaya barış getirmek de dört macerapereste düşer. Mitolojik kahramanların hüküm sürdüğü bu dünyada ayakta kalabilmek hiç de kolay olmayacaktır.

Gülşah Elikbank’ın Makedonya’da da çok okunan romanı Medusa’nın Pusulası, çocukları heyecanlı bir maceraya ortak olmaya davet ediyor.

Yazar Hakkında:

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Ardından yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi üzerine yaptı. 2022 yılında Romanya’da Bükreş Kitap Fuarı’nda ekselans diploması ile ödüllendirildi.

İstanbul’da uluslararası bir inşaat ve turizm firmasında 7 yıl üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra İzmir’de, Türkiye’nin ilk edebiyat konseptli otelini açtı ve yazar bu otelle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2013 senesinin “yılın turizm işletmecisi” seçildi. ETİK (Ege Turistik İşletmeler Birliği) Yönetim Kurulu üyeliğini üç yıl üstlendi.

Bodrum Kent TV’de “Kitapkolik” adında bir kültür sanat programını bir sezon boyunca hem hazırladı hem sundu. Cumhuriyet, BirGün ve Milliyet Sanat için yazdı.

Beykoz Üniversitesi’nde yazarlık dersleri verdi ve üniversitede Eğitim Koordinatörü olarak “Masal ve Felsefe” gibi farklı eğitim başlıkları açtı. İstanbul ve İzmir’de yazarlık ve kariyer yönetimi dersini beş yıldır vermeye devam ediyor.

Şu ana kadar yayımlanan romanları: “Günebakan Üçlemesi” (Siyah Nefes, Mavi Dağ, Kızıl Ölüm), Aşkın Gölgesi, Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası ve Zehirli Hayal, Uykusuzlar, Yalancılar ve Sevgililer, İhtimal, Âşıklar Gece Ölür, Delirmiş Evrenin Ortasında.

Yazar romanları ile ülkemizi; Romanya, İsveç, Polonya, Hollanda, Rusya, Makedonya, Gürcistan’da katıldığı edebiyat etkinlikleri ile temsil etmiştir. Ayrıca romanları İtalyanca ve Arapça olarak da yayımlanmıştır.

edebiyathaber.net (25 Kasım 2023)

Yorum yapın