Görevimiz “Dijital Güvenlik” ve “Suyu Korumak”

Eylül 27, 2023

Görevimiz “Dijital Güvenlik” ve “Suyu Korumak”

Laurence Bril’den Görevimiz Dijital Güvenlik ve Frédérique Basset’ten Görevimiz Suyu Korumak, 9 ve üzeri yaş grubu için Gözde Koca’nın çevirisi ve Léo Louis-Honoré’nin resimleriyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dijital hayata meydan okuyun!

Bilişim dünyasında tüm sınırların zorlandığı, olağanüstü bir çağdayız!
Öte yandan; internet, televizyon, akıllı telefonlar, tablet, oyun konsolu derken bizleri görünmez zincirlerle kendine bağlayan sosyal medya uygulamaları yüzünden gerçek bir dijital istilaile karşı karşıyayız!

Günümüzde internet ve teknolojik aletler en büyük olmazsa olmazımız. 
Her gün ekran karşısında saatler geçiriyor ama bunu fark etmiyoruz bile!
Dijital teknolojiyi ”göremememiz”çevremiz üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına da gelmiyor şüphesiz!

Peki, internette arama yaparken, bulduğumuz bilgilerin doğruluğundan ne kadar eminiz?
Bilgisayarımızda depolanan çerezler yüzünden kimliğimizin tespit edilmesinin an meselesi olduğunu söylesek!

Evet, birileri kim olduğumuzu ve nelerden hoşlandığımızı çok iyi biliyor.
Yoksa dijital teknoloji, gerçekte bir enerji canavarı mı?!

Dijital dünyanın bize sunduğu nimetlerden nasıl sağlıklı ve güvenli şekilde faydalanabileceğimizi anlatan Görevimiz Dijital Güvenlik, okurları teknoloji bağımlılığının sonuçları üzerine düşündürmekle kalmıyor, aynı zamanda kolları sıvayıp dijital hayata meydan okumaya çağırıyor.  

Çevre bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanan ”Gezegenimizi Koruyalım!” dizisinin ”Benim Beynim Google’dan Üstün!” demeyi öğreten bu halkası, eğlenceli bulmacalar, oyunlar ve resimler eşliğinde, gelişen teknolojiler ile internetin dünyamıza etkilerini A’dan Z’ye odağına alıyor; uygulaması kolay çeşitli yöntemler ve ipuçları paylaşarak kişisel bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli açıklamalarda bulunuyor.

Unutmayın, dijital teknolojilerin bizi kontrol edeni değil, hayatımızı kolaylaştıranı makbuldür.

Tadımlık>>>

Su olmadan hayat olmaz!

Su her yerde! Toprakta, bitkilerde, hatta vücudumuzda! Gezegenimizi eşsiz kılan, onsuz yaşayamayacağımız ”mavi altın”, yani su, en değerli varlığımız.

Su kaynaklarına yeterince iyi bakmaz, döngüsünü bozar ve onu boş yere israf edersek neler olur, hiç düşündünüz mü?

Can sıkıntısından bahçeyi sulamak, henüz kirlenmemiş bir arabayı yıkamak, dişlerimizi fırçalarken suyu boşa akıtmak, çift sifonlu klozet yerine tek sifonlu kullanmak… 
Peki, günlük hayatta kaç litre su kullanıldığını biliyor musunuz?
Basit bir pamuklu tişört veya kot pantolon yapmak için kaç litre su gerektiğini hayal bile edemezsiniz!

Su kaynaklarımız sınırlı ve her geçen gün tükeniyor. Okyanuslar ve denizler çöplerle dolu, küresel ısınma nedeniyle yağışlar azalıp kuraklık artıyor.
Neyse ki, insan eliyle gelen kirliliğin ve akarsu yataklarının değiştirilmesinin yarattığı ekolojik felaketin bilincindeyiz.
Tam da bu yüzden bir an önce harekete geçmeliyiz!

Temel ihtiyacımız su konusunda nasıl tasarruf yapmamız gerektiğini odağına alan Görevimiz Suyu Korumak, okurların farkındalığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda kolları sıvayıp suyu korumak için görev başına çağırıyor.  

Çevre bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanan ”Gezegenimizi Koruyalım!” dizisinin ”Kendini Suya Bırak!” demeyi öğreten bu halkası, eğlenceli oyunlar ve resimler eşliğinde, suya dair A’dan Z’ye  bilgi veriyor; uygulaması kolay çeşitli yöntemler ve ipuçları paylaşarak su kaynaklarını nasıl korumamız gerektiğine yönelik önemli açıklamalarda bulunuyor.

Unutmayın, damlaya damlaya göl olur!

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (27 Eylül 2023) 

Yorum yapın