Dinozor Çocuk, 2024’ün ilk ayını çocukları hem eğlendiren hem de bilinçlendiren kitaplarla karşıladı

Şubat 2, 2024

Dinozor Çocuk, 2024’ün ilk ayını çocukları hem eğlendiren hem de bilinçlendiren kitaplarla karşıladı

Çocuklara, eğlenceli bir hikâye üzerinden bireysel farklılıklar hakkında farkındalık kazandırmayı amaçlayan Balpati’nin Doğum Günü ve iklim değişikliğini rengârenk bir hikâyeyle anlatan Orman Ahalisi Büyük Göç adlı resimli kitaplar, ocak ayında Dinozor Çocuk’tan çıktı.

Klinik psikolog ve öğretim üyesi Zeynep Maçkalı’nın ilk çocuk kitabı Balpati’nin Doğum Günü, kendine has özellikleri olan ailesinin kendisi için hazırladığı doğum günü partisinde minik kedi Balpati’nin yaşadıkları üzerinden her bireyin kendine has ihtiyaçları olduğunu, her ortamın her birey üzerinde farklı etkileri olabileceğini anlatıyor. Johanna Lumme’nin yazıp resimlediği Orman Ahalisi Büyük Göç ise ekolojik dengenin şaşmasıyla, yaşadıkları ormanı terk edip şehre göç etmek zorunda kalan bir grup sevimli hayvanın hikâyesi üzerinden çocuklara iklim değişikliğini anlatıyor.

Balpati’nin Doğum Günü

Yazar: Zeynep Maçkalı / Resimleyen: Funda Mengilli

Ne şahane! Balpati’nin doğum günü partisi için hazırlıklar devam ediyor. Büyükanne, büyükbaba, teyze, enişte ve kuzenler o gün Balpati’nin doğum gününe davetliydi. Ama bir dakika, Balpati nerede?

Balpati evdeki telaştan ve hareketten kaçıp bir yere saklanmış olmalı… Işıklı topu da yanında mı?

Orman Ahalisi Büyük Göç

Yazar: Johanna Lumme / Resimleyen: Johanna Lumme

O gece, ayın parıltısı altında orman ahalisi bilinmeyene doğru yol alan denizciler oluverdiler.

Orman yangınıyla evleri yok olan Zürafa, Tavuk ve Zebra okyanusu aşarak cesur bir maceraya atılmak zorunda kalırlar. Vardıkları şehirde, başlarda herkes onları düzen bozan baş belaları olarak görür. Ancak daha sonra orman ahalisi, şehrin kurallarıyla ormanın özgürlüğünün birleşiminden yeni ve harika bir şey çıkabileceğini gösterme şansını yakalar.

Orman Ahalisi Büyük Göç, ressam ve illüstratör Johanna Lumme’nin ilk resimli kitabıdır. Bu kitap, Orman Ahalisi serisinin ilk kitabıdır.

edebiyathaber.net (2 Şubat 2024)

Yorum yapın