Tudem Bahar 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayında

Mart 11, 2022

Tudem Bahar 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayında

Tudem Bahar 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğu yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2022 baharını taptaze umutlar, sınır tanımayan hayaller ve yepyeni kitaplarla karşılıyoruz! 

Bu bahar dallarımız yeni yazarların eserleriyle tomurcuklanıyor…

Tudem ailesi, aramıza yeni katılan yazar ve çizerlerle büyüyor. Kitaplarıyla yüz binlere ulaşan Sinan YaşarKüçük Toplayıcının Büyük Macerası‘nda, çevresel sorunlara çözüm üretmeye çalışan üç kafadarın hikâyesini anlatıyor. İlham verici kalemiyle dikkat çeken Hilal GürsüDedemin Sevgilisi isimli romanıyla, yaşlılıkta ağır basan yalnızlık duygusuna küçük bir çocuğun gözünden bakma fırsatı sunuyor. 18. Tudem Edebiyat Ödülleri’nde birinciliğe değer görülen Sevtap AyhanDüşünme(me) Oyunu‘yla hayata karşı öfkeli bir kızın büyüme ve iyileşme sürecini ele alıyor. Aynı yarışmada ikincilik alan Serdar UsluDefne ve Diğer Baş Belaları adlı kitabıyla, yaşadığımız dünyaya sınırsız bir hayal gücüyle bakabilmenin güzelliklerini aktarırken; üçüncülük ödülünün galibi Fatih Debbağ ise Arkadaşlar Arasında ile, yitip giden mahalle kültürünü günümüz çocuklarına duyumsatan sevgi yüklü bir anlatı sergiliyor.

Merakla beklenen, yolu gözlenen kitaplar…

Matematiği gündelik hayatla ilişkilendirdiği Bir Matematik Hikâyesi adlı kitabıyla ünü Uzakdoğu’ya kadar ulaşan Sümeyra GüzelBen Bu Problemleri Çatır Çatır Çözerim başlıklı kitabıyla bu kez problemlere doğru şekilde yaklaşmanın püf noktaları üzerinde duruyor. Hanzade ServiBir Sır Kaç Kilometre? ile bambaşka hayatlara sahip dört gencin iç dünyasına ayna tutarken Koray Avcı Çakman ise Dokuz Evin Kedisi‘nde farklı geçmişlere sahip insanların yaşamlarını bir kedinin gözünden paylaşıyor.  

Dünya çocuklarının okuduğu yazarlar Tudem Yayınları’nda!

Çeviri eserler koleksiyonumuz dünya çocuk edebiyatının güçlü isimlerine ait yepyeni yapıtlarla her mevsim biraz daha büyüyüp serpiliyor. Bahar kataloğumuzun paralayan yıldızlarından Ben Davis, bol ödüllü romanı Ultra Çocuk ile Harika Köpek‘te, okurlara hüznü ve sevgiyi aynı anda tattırıyor. Frank Cottrell-Boyce yeni romanında, uzaydan gelen bir köpekle beraber Dünya’yı kurtarmak üzere yıldızlararası bir maceraya çıkarıyor. Yaşayan edebiyat efsanelerinden Michael MorpurgoFlamingo Çocuk ile çok özel bir çocuğun hayvanlara olan sevgisini yüreklere dokunan bir hikâyeye dönüştürüyor. Andreas Steinhöfel‘in klasikleşmiş serisi ”Riko ve Oskar”ın 5. halkası ve kahkaha ustası Liz Pichon‘ın merakla beklenen on ikinci Tom Gates serüveni de yine bu bahar raflarda yerini almaya hazırlanıyor. 

Okuma kültürüne katkı sunan çok özel koleksiyonlar…

Okuma güçlüğü yaşayan ve kitaplara mesafeli duran çocuklar için tasarladığımız ”SEN de OKU” koleksiyonu ve bir uzantısı olarak doğan ”SEN de OKU Klasikler” alt serisi yeni eserlerle büyümeye devam ediyor. Çevirilerinden tanıdığımız Ümit MutluJules Verne‘nin ölümsüz klasiği Dünyanın Merkezine Seyahat‘i duru bir dille tekrardan yorumluyor. Okumayı henüz söken ya da hızlı okuma pratiği yapmak isteyen 1. ve 2. sınıf öğrencileri için hazırladığımız ”Küçük Yıldızlar-İlk Okuma Kitaplığı” koleksiyonumuz ise iyiden iyiye palazlanıyor. Koleksiyona yeni eklenen iki kitaplık ”Deniz ve Felaket Üçüzler” serisi, çocukları heyecan dolu bir okuma serüvenine çıkarıyor. 

Bahar dönemi kitaplarımızı keyifle okumanız dileğiyle…

Tudem Bahar 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğu‘nu incelemek için tıklayın.

edebiyathaber.net (11 Mart 2022)

Yorum yapın