Gipi’den çizgi roman dilini yeni olanaklara açan bir anlatı

Haziran 17, 2024

Gipi’den çizgi roman dilini yeni olanaklara açan bir anlatı

Gipi tarafından yazılan ve çizilen Benim Kötü Şekillenmiş Hayatım, Karakarga Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Tanıtım metninden

Benim Kötü Şekillenmiş Hayatım’da İtalyan karikatürist Gipi, dram ve komedi arasında dengelenmiş gergin ve heyecan verici bir anlatımla; kendisiyle yüzleşmek ve kendini savunmasız bir şekilde okuyucuya sunuyor.

Sanat çevrelerince “büyük bir sanatçının olgunluğunun kanıtı” olarak adlandırılan eser, okura sanatçının yaşadığı hayat hakkında neler hissettiğini olabildiğince doğal ve çarpıcı şekilde aktarıyor.

Benim Kötü Şekillenmiş Hayatım, 50.000’den fazla kopya satan gerçek bir kült olmasının yanında her çizimde ve her kelimede, yazarın gerçek biyografisinin ötesine geçerken; yabancılaşma, izolasyon, hayatın ve acının anlamını çılgınca ve görünüşe göre boşuna arama duygusunu anlatan ironik, bazen de komik bir hikaye.
Arka Kapak Yazısı:

İtalya’nın dünya çizgi romanına son hediyesi GIPI’den “şahane şekillenmiş” bir çizgi roman!

Ciddi ve komik arasında denge kurarak, gerçek ve saykodelik yolculuklar arasında gidip gelerek, tıbbi fetişlerle sağlık sorunları arasında sıkışan, tüm zamanların en büyük yazarlarından biri, kendini daha önce hiç olmadığı kadar ortaya koyuyor.

Siyah-beyazı renge, günlük yaşamı hayal gücüne, mahremiyeti daha cesur bir içgörüye dönüştürerek anlatılan dokunaklı bir hikâye.

Şeylerin özüne işaret eden ve çizgi roman dilini yeni olanaklara açan bir anlatı.

Yazar Hakkında:

Gipi (Gianni Pacinotti) – İtalyan karikatürist, illüstratör ve yönetmen – 1963’te Pisa’da doğdu. 1994’te Cuore hiciv dergisinde karikatürler ve kısa öyküler yayınlamaya başladı. İlk çizgi roman hikayeleri aylık Blue dergisinde yayınlandı. Coconino Press yayınevi için çeşitli kitaplar yarattı: Esterno Notte’den, 2006’da Angouleme Uluslararası Festivali’nde Yılın En İyi Çizgi Romanı ödülüne layık görülen bir savaş öyküsü için Notlar’a kadar. Diğer eserleri arasında, Burası oda, Öpücükler eyalet, S., Kötü Tasarlanmış Hayatım, Diario di dirif ve Verticali antolojisi. Gipi aynı zamanda La Repubblica gazetesinin illüstratörüdür ve haftalık Internazionale dergisiyle işbirliği yapmaktadır. TV için Daria’nın sunuculuğunu yaptığı The Barbarian Invasions programının animasyon tema şarkısını yarattı…

Yorum yapın