Jean-Jacques Rousseau’yu daha yakından tanımak isteyenler için önemli bir başlangıç

Şubat 23, 2022

Jean-Jacques Rousseau’yu daha yakından tanımak isteyenler için önemli bir başlangıç

Hicran Tülüce’nin “Jean-Jacques Rousseau-İnsan Özgür Doğmuştur Ama Her Yerde Zincire Vurulmuştur” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Özgürlüğün, Eşitliğin Ve İyi Bir Toplumun Felsefesi

Destek Yayınları Felsefe Serisi’nin yeni kitabında Hicran Tülüce yaşamını özgürlüğe ve eşitliğe adamış, insana yakışan başka bir toplum seçeneğinin olduğunu savunan Jean-Jacques Rousseau’yu anlatıyor! 

Çağının çok ilerisindeki fikirleriyle, devrim niteliğindeki düşünceleriyle yüzyıllar öncesinden yankılanan sesine bugünlerde de kulak vermemiz gereken çok önemli bir aydın olan Jean-Jacques Rousseau’yu daha yakından tanımak isteyen herkes için eşsiz bir başlangıç kitabı! 

Arka Kapak Yazısı:

“Diğerlerinin efendisi olduğunu düşünenler, aslında onlardan daha büyük bir esaret içindedir.”

Jean-Jacques Rousseau gerçek bir Aydınlanmacı hümanisttir. Ömrünü insanın özgürlüğüne ve eşitliğine adamış sıra dışı bir kişiliktir. İnsan haklarından bahseden ilk Aydınlanmacı düşünürdür. Onun düşünceleri günümüzün sorunlarına, özgürlük, eşitlik, insan hakları, ekoloji ve çocuk merkezli eğitim konularına yüzlerce yıl ötesinden ışık tutar.

Fransız Devrimi’nin ilkeleri onun düşüncelerinden esinlendi. Düzeni, eşitsizliği ve adaletsizliği cesur bir şekilde eleştirdi. Bununla da yetinmedi, yeni ve insancıl bir toplumsal düzenin inşası üzerine yazdı. Geleneklere karşı çıktı. Monarşiyi ve Kilise’yi karşısına aldı. Rasyonel aklın gözden kaçırdığı, hatta bilerek hesaba katmadığı duyguları önümüze serdi. Vicdan ve merhameti…

Yazar Hakkında: 

Dr. Hicran Tülüce (PhD)

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Gazi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Merkezi Almanya’da bulunan Wiesbaden Pozitif Psikoterapi Enstitüsü’nde, 885 saatlik Pozitif Psikoterapi ve Pozitif Aile Terapisi master eğitimini tamamlamış, İngiltere’de Hipnoterapi, Duygusal Zeka, NLP ve Yaşam Koçluğu eğitimlerini almıştır.

İnsan doğasındaki olumlu yönlere odaklanan bir yaklaşıma sahip olup, eklektik terapi yaklaşımını kullanmaktadır. Bireysel psikoterapi, aile ve çift psikoterapilerine uzun bir süredir devam etmektedir. Kurumlara ve gruplara iletişim, stres yönetimi, duygusal zeka ve kişiler arası ilişkilerde çatışma çözümü konularında eğitimler vermektedir. İnsan doğasındaki iyiliğe ve yüksek potansiyele inanmakta ve umudu artırarak, sürdürülebilir mutluluk amacını hedefleyen çalışmalar yapmaktadır.

İnsan Doğası ve Agresyon, Kalpleri Ayarlama Enstitüsü (Prof. Dr. Ahmet Taha Alper’le), Şeytan Terapiste Gittiğinde adlı yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Günlük yaşamda psikoloji üzerine yeni kitabını hazırlamaktadır.

edebiyathaber.net (23 Şubat 2022)

Yorum yapın