Gençler basılı kitabı tercih ediyor

Kasım 29, 2013

Gençler basılı kitabı tercih ediyor

young-adults-reading-book-21145892İngiltere’de yapılan bir araştırma gençlerin basılı kitapları e-kitaplara tercih ettiğini ortaya çıkardı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, kendi şipşak fotoğraflarını çekmeye ya da en son mobil uygulamayı yüklemeye takıntılı elektronik müptelası bir kuşak olarak bilinmesine karşın 16-24 yaş arası gençlerin % 62’sinin basılı kitapları e-kitaplara tercih ettiğini ortaya koydu.

Gençler dijital içeriğe karşı fiziksel ürün tercihleriyle ilgili soruya yanıt verirken basılı kitapları, filmler (% 48), gazete ve dergiler (% 47), CD’ler (% 32) ve video oyunlarının (% 31) önünde en çok arzu edilen fiziksel medya olarak öne çıkardı.

25 Eylül-18 Ekim arasında online olarak yürütülen ve bin 420 genç erişkinin katıldığı satın alma ve kullanım konulu araştırmayı düzenleyen Voxburner ajansından Luke Mitchell, “16-24 yaş grubunu akıllı telefon ve dijital aygıtlarına bağlı bir grup olarak düşündüğümüz için sonuç şaşırtıcı” dedi.

E-kitap fiyatları adil değil

Basılı kitabın tercih edilmesinin iki önemli nedeni alışverişin ekonomikliği ve onlara karşı hissedilen duygusal bağ. E-kitap fiyatlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan genç erişkinlerin % 28’i fiyatların yarı yarıya daha düşük olması gerektiğini belirtirken sadece % 8’i fiyatları adil buldu.

“Ürünü elimde tutmayı seviyorum”

Ankete göre genç erişkinlerin basılı kitap tercihleriyle ilgili diğer en önemli gerekçeleri şöyle: “Ürünü elimde tutmayı seviyorum” (% 51), “Tek bir aygıta mahkum değilim” (% 20) “Kolayca paylaşabiliyorum” (% 10), “Ambalajı seviyorum”(% 9) ve “Kullandıktan sonra satabiliyorum” (% 6).

“Raflarım kitapla dolu olsun istiyorum”

Basılı kitapların tercihiyle ilgili niteliksel yorumların “Biriktiriyorum”, “Kokusunu seviyorum”, ve “Kitap raflarımın dolu olmasını istiyorum” gibi yanıtlar içerdiğini söyleyen Mitchell, “Kitaplar statü sembolleridir. İnsanların Kindle’larında ne okuduklarını göremezsiniz” yorumunu yaptı.

Kaynak: Guardian (29 Kasım 2013)

Yorum yapın