Yazarlarını yurt dışına tanıtmaya başladılar

Ağustos 8, 2017

Yazarlarını yurt dışına tanıtmaya başladılar

Tudem Yayın Grubu, telif hakları markaları altında bulunan yazarların yurtdışında da tanınmasını ve kitaplarının yabancı dillerde basılmasını sağlamak üzere Silva Literary Agency’yi kurdu. 

Tudem Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni İlke Aykanat Çam, Silva Literary Agency’yi kurma amaçlarını şöyle özetledi: “Silva’yı kurmaktaki ana hedefimiz, son yıllarda dünyada büyük ilgi görmeye başlayan Türk yazarların arasına Türkçe çocuk edebiyatının önemli temsilcilerini de katmak. Çocuk edebiyatımızı başka coğrafyalara taşımak, sesimizi başka ülkelerde duyurmak ve yazarlarımızı dünyanın farklı köşelerindeki minik ve yetişkin okurlarla tanıştırmak istiyoruz.”

Silva’nın üç ay önce kurulmasına rağmen bu süreçte önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Çam, yurtdışından yayınevleri ve ajanslar ile bağlantı kurarak Tudem yazarlarının eserlerini yabancı dillere kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İlke Aykanat Çam, yayıncılık sektörünün önemli fuarlarında Silva olarak boy göstereceklerine de dikkat çekerek, “Başlangıç kataloğumuzu hazırladık ve ilk olarak Seul Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldık. Fuar kapsamında Tudem yazarlarının eserlerinin başka dillerde yayınlanmasına aracı olmak için beş gün boyunca tanıtımlar gerçekleştirdik. Frankfurt, Bologna gibi büyük kitap fuarlarının yanı sıra çevre ülkelerdeki kitap fuarlarına da katılarak kitaplarımızı o ülke okurlarına ulaştırmak amacıyla yayınevleriyle bağlantılar kuruyoruz. ” dedi.

Silva Ajans’ın yöneticisi Aslı Schaeferdiek de Avrupa’daki büyük yayınevlerine birer mektup göndererek Tudem Yayın Grubu’nu ve yazarlarını tanıttıklarını dile getirdi. Tudem’in John Boyne, Andreas Steinhöfel, Michael Morpurgo, Patrick Modiano gibi pek çok ünlü yazarın eserini Türk okurlarla buluşturduğunu anlatan Aslı Schaeferdiek, farklı coğrafyalardaki çocukların Tudem bünyesindeki 50’den fazla tanınmış Türk yazarın kitaplarını kendi dillerinde okuyabilmesi için işbirliği çağrısında bulundu.

Silva’nın kendisine ait web sitesini de oluşturan Tudem Yayın Grubu,  http://www.silvaliterary.com adresinde yazar ve kitap bilgilerine yer vermeye başladı. Silva Literary Agency, web sitesinin yanı sıra yazar ve eser tanıtımları için sosyal medyayı da kullanıyor.

Kaynak: Kitap Eki (8 Ağustos 2018)

Yorum yapın