Genç öykücüler Alice ve tavşanıyla Harikalar Diyarı’nda yolculuğa çıktı

Mayıs 20, 2015

Genç öykücüler Alice ve tavşanıyla Harikalar Diyarı’nda yolculuğa çıktı

IMG_2304Gençleri edebiyatla buluşturmak amacıyla Can Çocuk Yayınları’nın desteğiyle bu yıl 5. kez gerçekleştirilen Şile 75. Yıl Ortaokulu Öykü Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul genelinde 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı öykü seçiminin bu yılki teması 150. yılını kutlayan dünya çocuk edebiyatının en tanınmış klasiklerinden birisi olarak kabul edilen Alice Harikalar Diyarında kitabı oldu.

Yarışmaya İstanbul ili sınırları içerisindeki 39 ilçeden 160 eser katıldı. Dünya çocuk edebiyatının en tanınmış klasiklerinden birisi olarak kabul edilen Alice Harikalar Diyarında kitabı üzerine kurguladıkları öyküleriyle gençler, birbirinden güzel yapıtlar ortaya çıkardı.

2015 seçici kurulunu Can Çocuk Yayınları yazarlarından Ayşe Sarısayın, Faruk Duman, Göknil Genç, Süleyman Bulut ve Şile 75.Yıl Ortaokulu’nu temsilen Türkçe Öğretmenleri Cihan Baskın, Talha Ayaz, Bayram Bıçakcı, Serdar Özyaşar, Gökben Ergin oluşturdu. 1. ve 2. kademede seçilen en iyi 3 eser sahiplerine Can Çocuk Yayınları tarafından birer tablet ödülü verildi. Ayrıca seçilen öyküler yayınevinin özel bir baskısıyla kitaplaştırılarak öğrencilere ve okullarına hediye edildi.

Yarışmanın en dikkat çeken bölümü ise seçimin bu yılki temasına uygun olarak Alice Harikalar Diyarı’nda kitabı kahramanı kostümüyle ödül törenine katılan minik Alice oldu. Dereceye giren öykülerin sahibi öğrencilere ödüllerini, yarışmanın bu minik maskotu Alice verdi.

5. & 6. sınıflar kategorisinde dereceye giren öyküler ve öğrenciler: Harikalar Diyarı’na Yolculuk adlı öyküsüyle İmre Yıldırım (Özel Şişli Terakki Ortaokulu ), Zümrüdüanka adlı eseriyle Şeyma Nur Bozkurt (Sultanbeyli Necip Fazıl Ortaokulu), Mutlu Ülkeye Yolculukadlı eseriyleTunç Alpartun (İELEV Özel Ortaokulu).

7. & 8. sınıflar kategorisinde dereceye giren öyküler ve öğrenciler: Kimse Kimsenin Malı Değildir adlı eseriyle Şeydanur Doğan (Küçükçekmece 700 Yıl Osman Gazi Ortaokulu), Hayalden Gerçeğe adlı eseriyle Duygu Önder (75. Yıl Ortaokulu Şile),  Neden Mutluyuz? adlı eseriyle Sanem Küçükkılıç (Alman Lisesliler Kültür ve Eğitim Vakfı Alkev Özel Ortaokulu).

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2015)

Yorum yapın