Geçip gitmeyen şiddete direnen öyküler

Mart 14, 2022

Geçip gitmeyen şiddete direnen öyküler

Handan Gökçek’in derlediği “Yakından Geçen Şiddet Öyküleri” Yakın Kitabevi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İzmir’deki Yakın Kitabevi Yayınları ile yazar Handan Gökçek’in yürüttüğü edebiyat atölyelerinin ikinci kitabı “Yakından Geçen Şiddet Öyküleri” çıktı. 9 atölye katılımcısı ve 8 konuk yazarın toplam 35 öyküsünün yer aldığı kitap, internette ve kitabevi raflarında yerini aldı. 

Romanları, öyküleri, tiyatro oyunları, senaryoları ve çocuk kitaplarıyla sevilen yazar Handan Gökçek’in Yakın Kitabevinde 2013’ten bu yana yürüttüğü edebiyat atölyeleri, ortak kitaplarla yazın dünyamıza yeni kalemler kazandırmaya devam ediyor. Gökçek’in derlediği “Yakından Geçen Şiddet Öyküleri”, Yakın Kitabevi Yayınları tarafından yayımlandı. Atölye katılımcıları Derya Mengücük, Ekin Gökalp, Burcu Kural, Bahar Akgün, Bengi Çoban, Zeynep Braggiotti, Şule Akseki, Kudret Yağmur ve Ayşe Dikici’nin toplam 27 öyküsü ile konuk yazarlar Altay Öktem, Nilüfer Açıkalın, Meltem Arıkan, Mehmet Fırat Pürselim, Raşel Meseri, Süreyya Köle, İlkay Noylan ve Handan Gökçek’in birer öyküsünün yer aldığı kitap, şiddet kavramına bambaşka açılardan yaklaşan toplam 35 öyküden oluşuyor. Kapak resmi Ayşegül Kayı’ya ait olan kitapta şiddete isyan eden ve barışçıl bir dünya özlemini dile getiren öyküler yer alıyor. 

Atölye katılımcılarının öykülerini birbiriyle paylaşıp birlikte çalışarak oluşturduğu ortak kitapların ilki “Yakından Geçen Mülteci Öyküler” 2018’de yayımlanmıştı. 

edebiyathaber.net (14 Mart 2022)

Yorum yapın