Füsun Çetinel’den neşeli öyküler: “Kraliçe’nin Maceraları”

Eylül 14, 2022

Füsun Çetinel’den neşeli öyküler: “Kraliçe’nin Maceraları”

Füsun Çetinel’in yazdığı, Merve Atılgan’ın resimlediği “Kraliçe’nin Maceraları”, 7 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Daha önce böyle bir kraliçe görmediniz!

Kitaplarıyla her yaştan okura ulaşan Füsun Çetinel, bu kez küçüklere modern bir masal anlatıyor. Yaratıcılığın keşfi ve iyiliğin ödüllendirilmesi için uğraşan sıradışı Kraliçe’nin neşeli üç öyküsü, hayal gücünün ve sanatın kapılarını aralıyor. Kabarık kırmızı saçlı, çilli, ufak tefek Kraliçe, her öyküde farklı bir çocukla buluşuyor. Birbirinden ilginç karakterlerle bezeli öyküler, sanata, doğaya ve pandeminin toplumsal etkilerine ilişkin farklı bakış açıları sunuyor. İllüstratör Merve Atılgan’ın desenleriyle canlanan maceralar, çocukluğun eşsiz hayal dünyasına güzelleme niteliğinde.
 
Bu kraliçe, klasik masallardakine hiç benzemiyor. Özel koleksiyonunun sergisine ailesiyle birlikte davet ettiği Örnekcan, vazosunu kırdığında neden sevinmişti? Büyük salgın sonrası insanları yeniden kavuşturmak için düzenlediği yarışmada, onca marifetli yarışmacı arasında neden Güneşsu’nun sıradan yün bebeğini önemsemişti? Dilek fenerini gökyüzüne salarken, yalnızlık çeken babasına yeni bir eş, kendine de yeni bir anne dileyen Vega’ya neden destek olmuştu?..

Füsun Çetinel: İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuklara ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolunu (2016) yazdı. Çiko’nun Seçimi (2018) adlı çocuk romanında hayvan sevgisine odaklanan Çetinel, Küçük Pis Yeşil Böcekte (2019) köyden gelen bir çocuğun gözünden büyük kenti resmetti. Gençlere de seslenen yazarın Duvarda 3 Hafta (2017) adlı gençlik romanını, Olmayan Şeyler (2021) izledi. Küçüklere ilk resimli öyküsü olan Kraliçe’nin Maceraları – Neşeli 3 Öykü (2022) sıradışı bir kraliçenin üç farklı çocukla sürprizli buluşmalarını konu ediyor. Çetinel, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor; bir kızı var.

Merve Atılgan: İstanbul doğumlu illüstratör, beş yaşında tanıştığı klasik bale disiplinini modern dans eğitimiyle birleştiren karma repertuvarda çalışmalarını sürdürüyor. Maltepe Üniversitesi’nin Çizgi Film-Animasyon Bölümü’nü tamamlayan Atılgan, yurtiçinde ve dışında animasyon, concept art, illüstrasyon alanında üretiyor ve çocuk kitapları resimliyor. İrem Uşar’ın Uykusunu Arayan Çocuk (2016), Karin Karakaşlı’nın Uçan Kız Volante (2018) adlı kitaplarının yanı sıra Kaan Elbingil’in “Berk” (2016, 2017, 2019) ve Sevgi Saygı’nın “Yasemin ve Lavanta” (2017) dizilerini desenleriyle canlandırdı. Paspas Tepemde Kapiş Paçamda (2020) adlı resimli öyküde Ahmet Büke’yle bir araya gelen sanatçı, Füsun Çetinel’in Kraliçe’nin Maceraları – Neşeli 3 Öykü’ye (2022) desenleriyle katıldı.

edebiyathaber.net (14 Eylül 2022)

Yorum yapın