Tove Jansson’un özgün eserlerinden esinle yaratılan “Mumi Vadisi Maceraları” raflarda

Eylül 12, 2023

Tove Jansson’un özgün eserlerinden esinle yaratılan “Mumi Vadisi Maceraları” raflarda

Amanda Li’nin “Mumi Vadisi Maceraları” adlı kitabı, Nihal Ünver çevirisiyle Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dinozor Çocuk, Tove Jansson’un hayaller, umutlar, sevgi bağları ve dostluklar etrafında şekillenen ve tüm dünyada ellinin üzerinde dile çevrilen Mumi kitaplarından esinle yaratılan Mumi Vadisi Maceraları’nı okurlarla buluşturdu! Amanda Li’nin, Jansson’un çok sevilen romanlarından esinle yazdığı Mumi Vadisi Maceraları, kısaltılmış ve daha küçük yaşlara da uygun hale getirilmiş hikâyeleriyle artık küçükten büyüğe tüm okurlara hitap ediyor. Kitabın muhteşem çizimleri ise tüm dünyada çok sevilen Moominvalley adlı animasyon filminin senaryosunu temel alıyor. 

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’un okurlarla buluşturduğu Mumi Vadisi Maceraları’nda birbirinden heyecanlı dokuz macera yer alıyor. Mumi Vadisi’nin muhteşem atmosferinde geçen macera dolu hikâyeler bu kez rengârenk resimlerle her yaş okura hitap ediyor. Büyücünün Şapkası, Görünmez Çocuk, Mumi Baba’nın Anıları ve Tove Jansson’un diğer romanlarından esinlenilerek yeniden yazılan hikâyeler Mumi sevdalıları için bambaşka bir okuma serüveni sunuyor.

Amanda Li’nin, Tove Jansson’un özgün eserlerinden esinle kaleme aldığı Mumi Vadisi Maceraları’nın illüstrasyonları ise Steve Box, Mark Huckerby ve Nick Ostler’in Moominvalley adlı animasyon filminin senaryosuna dayanıyor. 

Nihal Ünver’in çevirisiyle Mumi Vadisi Maceraları, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk 

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

TOVE JANSSON HAKKINDA

Tove Jansson (1914-2001) Finlandiya İsveçlisi heykeltıraş bir babayla, İsveçli çizer bir annenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. İki erkek kardeşi de sanatçı olan Tove’nin çocukluğu bohem bir burjuva çevrede geçmiştir. Yazlarını geçirdikleri Finlandiya Körfezi’ndeki takımadalar, Mumi kitaplarında resmettiği çevreye ilham vermiştir.

Her zaman sanatçı olmayı istemiş olan Tove, Stockholm, Helsinki ve Paris’te değişik sanat okullarında eğitim almıştır. Otuzlu ve kırklı yıllarda savaş yıllarındaki gündelik hayatı ve politikacıları hicveden karikatürleriyle ünlenmiştir.

1945 yılında yayımladığı ilk Mumi kitabı Mumiler ve Büyük Sel Baskını’nda Garm dergisinde çizdiği figürlerden yararlanmıştır. Kendi deyimiyle ilk başta bir oyun olarak başlayan yazarlığı, daha ilk kitabından itibaren ciddiyet kazanmış, Kuyruklu Yıldız Geliyor’la devam eden Mumi serisi sekiz kitaba çıkmıştır. Bu serinin üçüncü kitabı Büyücünün Şapkası’yla büyük bir başarı sağlayarak ünlü çocuk kitapları yazarları arasına katılmıştır. Ellinin üzerinde dile çevrilen Mumi kitapları tiyatro, sinema ve operaya uyarlanmıştır.

edebiyathaber.net (12 Eylül 2023)

Yorum yapın