Feridun Andaç ile “Karşı Okumalar” yaz programı 19 Haziran’da başlıyor

Haziran 8, 2022

Feridun Andaç ile “Karşı Okumalar” yaz programı 19 Haziran’da başlıyor

Feridun Andaç ile “Yaratıcı Yazarlık Dersleri – Karşı Okumalar” yaz programı 19 Haziran-4 Eylül tarihleri arasında Butik Global Online tarafından düzenleniyor.

Tanıtım bülteninden

Yaratıcılığın İzlerinde

BİR DUYGUDA, BİR DÜŞÜNCEDE, BİR ZAMANDA YOLCULUK 

“Bir problemin araştırılmasında, sanat-hayat ayrımı   yerinde olmayan bir ayırmadır. Sanatçının yaptığı şey, durumları belli sınırlar içinde göstermek; sayısız olaylar, ya da olabilecek olaylar arasından en önemlilerini çekip çıkararak, onlara yeni boyutlar kazandırarak değerlerini belirtmek; başka insanların da onların mânalarını  görebilmesini sağlamaktır.” 

İonna Kuçuradi 

Bize yeni bir okuma/yazma bakışı kazandıracak çalışmaları içeriyor. Yazınsal birikimimiz disiplinlerarası yolculukta yeni bir kulvara taşımak için yapılacak uygulamalı çalışmalarda, özellikle okuma yordamınızı geliştirmek, yazma disiplini edinerek üzerinde çalışacağınız metinlere odaklanmak için yazarlar/yapıtlar arası karşı okumalar yapılacaktır. 
 
ODAK OKUMALAR: 

Samuel Beckett / Hiç İçin Metinler, Aşksız İlişkiler-Andrew Gibson, Samuel Beckett, Çev.: Orhan Düz, YKY.,

Bilge Karasu / Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı, Kısmet Büfesi-Susanlar, Haluk’a Mektuplar, Bilge Karasu, Metis Yay.

J.L. Borges / Alçaklığın Evrensel Tarihi, Sonsuzluğun Tarihi-Jason Wilson, Jorge Luis Borges; Çev.: Tonguç Çulhaöz, YKY.

Vüs’at O. Bener / Dost, Mızıkalı Yürüyüş, Kara Tren-Kurmacasız Bir Yaşam: Erhan Bener ile Söyleşi, YKY. 
Okuma PlanıKarşılaştırmalı okuma yapılacak. Her yazarın bir yapıtı odak okuma olarak alınacak. Bundan yola çıkılarak yazarlığı/yapıtlarının özellikleri üzerinde durulacak. Belirtilen yan okuma kitapları da paralel okumayla sürdürülerek yapar/yapıt ekseninde yazarın yaratıcılığının izleri sürülecek. Her yazar için  6 saat zaman ( 3 hafta) ayrılacak. Her yazar/yapıt okumasından çıkarılacak izlekler üzerine metinler yazılacak. Ayrıca yazar okumaları sonrasında her bir yazar üzerine alınan notlardan yola çıkılarak yazarlar üzerine birer deneme yazılacak.

Kayıt ve bilgi için: [email protected]

edebiyathaber.net (8 Haziran 2022)

Yorum yapın