“Farahnaz’ın Çiçeği” 3. baskıda

Ağustos 7, 2023

“Farahnaz’ın Çiçeği” 3. baskıda

Yaprak Öz’ün “Farahnaz’ın Çiçeği” adlı romanının 3. baskısı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yetmişli yılların sonunda, Zonguldak’ta korkunç cinayetler işlenir. Cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, kurban ile katili bir araya getiren rastlantının ardındaki gizemi araştırmaya karar verir. Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur ve en büyük hayali, günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır.

Kolları sıvayan Yıldız’ın detektiflik macerası giderek karmaşıklaşacak, ancak dostlarının da yardımıyla en içinden çıkılamaz durumlarda bile pes etmeyecektir. Yıldız Alatan ve tamamı ev kadınlarından oluşan arkadaşlarının sırlarla dolu macerasına hazır mısınız?

Türk kadın polisiye yazarları arasında her yeni kitabıyla yerini daha da sağlamlaştıran Yaprak Öz’den, okuru başından sonuna kadar karanlık bir gizemin içinde heyecanla sürükleyecek yeni bir dizi…

Bir Yıldız Alatan Macerası’nın ilk kitabı…

Farahnaz’ın Çiçeği, 2019 yılında Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından “Kristal Kelepçe-Yılın Polisiye Kitapödülüne değer bulundu.

Yazar hakkında

1973 yılında doğdu. TED Zonguldak Koleji’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde öğrenimini tamamladı. Şiirleri, öyküleri ve yazıları, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergi, gazete ve derleme kitaplarda yayımlandı. Şiirleri, Washington Amerikan Üniversitesi’nde tez konusu olarak incelendi ve üniversitenin Writer’s Collective etkinliklerine davet edilen ilk Türk şair oldu. Şiirleri İngilizce, Yunanca, Makedonca, Sırpça, Bulgarca, Romence ve İsveççe’ye çevrildi.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği ve Uluslararası PEN Yazarlar Derneği üyesidir.

Fırtına GünlüğüŞiirli Müzik Kutusu (2009 Cemal Süreya Başarı Ödülü), Bir, İki, Üç GökyüzüEski Saat Tik Tak adlı şiir kitapları ile Berlinli Apartmanı, Şeytan Disko, Tilki, Baykuş, Bakire, Sobe Siyah Orkide, Farahnaz’ın Çiçeği (Kristal Kelepçe 2019 Yılın Polisiye Roman Ödülü) ve Villa Şakayık adlı romanları yayımlandı.

edebiyathaber.net (7 Ağustos 2023)

Yorum yapın